Emre Kınay’a 2 yıla kadar mahpus talebi

baboli

Global Mod
Global Mod
Emre Kınay’a 2 yıla kadar mahpus talebi
Mütalaada, Kınay’a haksız tahrik indirimi uygulanarak 2 yıl 4 aya kadar mahpus cezasına çarptırılması talep edildi. Duruşma çıkışı Kınay, “Ağzım açık olsun ki biplemeyin’’ dedi.
Cihangir’de gittiği bir yer çıkışında kendisini görüntülemek isteyen televizyon muhabirine hakaret ettiği öne sürülen oyuncu Emre Kınay ile yerde oturan hekim Baha Toygar’ın 2 yıl 4 aya kadar mahpus talebiyle yargılanmalarına devam edildi. İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, müşteki Mustafa Ağdağ’ın avukatı ve tutuksuz sanıklar Baha Toygar ile Emre Kınay, avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

“Bir bayanın düşmesi üzerine çekim yapmaya başladıklarını anladım’’
Duruşmada savunma yapan sanık Baha Toygar, müştekiyle de sanıkla da tanışmadığını söyleyerek, “Arkadaşlarla otururken basın mensuplarının yuvalanmış vaziyette olduklarını gördüm. bir süre daha sonra basın mensuplarının, bir bayanın düşmesi üzerine birden hareketlenip, çekim yapmaya başladıklarını anladım. Ardından arkadaşlara ‘oradan ayrılalım’ dedim. Saat gece yarısına yaklaşmıştı, konutum de bulunduğumuz yere yakındır. Sakin bir biçimde kalkarak meskenime gerçek gittim. Kimse ile karşılaştığımı da hatırlamıyorum, etrafta biroldukca insan vardı ve biroldukca insan bu tartışmaya müdahil oldu. Tez edildiği biçimde hakaret içerikli kelam söylemiş olduğimi hatırlamıyorum’’ dedi.

“AŞIRI DERECEDE TAHRİK İÇEREN TAVIR SERGİLEDİLER”

Duruşmada şahit olarak dinlenen Dilara Sezgin ise olay anında dezenfektandan akan sulara basarak kaydığını belirterek, ‘’Yere düştüğüm sırada diz üstü giymiş olduğum eteğim açıldı, bana en yakın pozisyonda bulunan sanık Emre Kınay, insani olarak yardım emelli yanıma geldi. Beni kaldırmaya yeltendiği sırada kameralar hareketlenerek içeriye yanlışsız zoom yaptılar ve çekime başladılar. Bunun üzerine sanık, ‘ayıptır, yapmayın’ dedi ve dışarıya çıkarak, ‘arkadaşlar bu benim avukat arkadaşım, ne sorunuz var ise cevaplayayım’ biçiminde konuştu. daha sonrasında müştekinin de ortasında olduğu kameraman kümesi, kışkırtıcı sorular sordular, çok derecede tahrik içeren tavır sergilediler. Sanığın ‘yeter ben istediğim yere istediğim vakit çıkarım, size mi soracağım’ söylemiş olduğini hatırlıyorum’’ dedi.

“İLETİŞİME GİRMEDİ”

Öbür sanık Baha Toygar’ın kendi arkadaş kümelerine dahil olmadığını söyleyen şahit Dilara Sezgin, ‘’Sanık Baha Toygar 2 masa ötede, 3 kişilik başka bir masada oturuyordu. Herkes ayağa kalktığında, sanık Toygar da ayağa kalktı. Herkes birbirine ‘hay Allah ne oldu’ biçiminde beden lisanıyla aksiyonlarda bulunuyordu, daha sonrasında da yol açıldı ve sanık meskenine döndü. Ayrıyeten sanık Baha Toygar’ın basın mensuplarıyla da rastgele bir bağlantıya girmediğini de söyleyebilirim, farklı bir yerden konutuna gitti’’ sözlerini kullandı.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMASI TALEP EDİLDİ

Duruşmada temele ait mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamedeki telaffuzların onur, onur ve haysiyeti rencide eden telaffuzlar olarak değerlendirildiğini ve hakaret kabahatini oluşturduğunu belirtti. Açıklanan mütalaada, olayın meydana geliş biçimi dikkate alınarak sanık Emre Kınay’ın ‘hakaret’ cürmünden 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar mahpus cezasına çarptırılması istenirken, ayrıyeten sanığa haksız tahrik indirimi uygulanması yahut ceza verilmekten vazgeçilmesi de talep edildi.
Mütalaada ayrıyeten, sanık Baha Toygar’ın ise ‘hakaret’ kabahatinden 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar mahpus cezasıyla cezalandırılması talep edildi.
Mahkeme, taraflara temele ait mütalaaya karşı yazılı olarak savunma yapabilmeleri için müddet verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

“AĞZIM AÇIK OLSUN Kİ BİPLEMEYİN”

Duruşmanın akabinde basın mensuplarının sorularını yanıtlamak istemediğini belirten Emre Kınay, ‘’Ağzım açık olsun ki biplemeyin’’ sözünü kullanarak mahkeme salonunun önünden ayrıldı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kuşkulu Emre Kınay’ın şikayetçi Mustafa Ağdağ’a yönelik ‘geri zekalı’, öbür kuşkulu Baha Toygar’ın ise hakaret içerikli söylemi niçiniyle kamuya açık olan caddede sövme suretiyle alenen hakaret ederek üzerlerine atılı hatası işledikleri aktarıldı. İddianamede, şüphelilerin ‘hakaret’ kabahatinden 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar mahpusla cezalandırılması talep edildi.

KAYNAK: İHA