Elektrik kesintilerine direnç gösteren kümeler çalışanlara saldırdı

baboli

Global Mod
Global Mod
Elektrik kesintilerine direnç gösteren kümeler çalışanlara saldırdı
Şanlıurfa ve Mardin’de tüm ihtarlara karşın uzun müddettir borçlarını ödemedikleri için elektrikleri yasal mevzuat gereği kesilen kimi abone kümeleri Dicle Elektrik bakılırsavlilerine saldırdı. Biroldukça farklı noktada vazifelerini yapmaya çalışan dağıtım şirketi işçisi silahla tehdit edilerek ağır biçimde darp edildi.

Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamaya nazaran, 8 Temmuz Perşembe günü alanda bakılırsavini yapmaya çalışan işçiye yönelik taarruzlardan biri Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşandı. İlçeye bağlı Yolaldı köyünde 3 kişilik nazaranvli grup, bir küme tarafınca telefonlarına en konulmak suretiyle rehin alındı. Rehin alınan işçiden Hüseyin Biray darp edildikten daha sonra eziyet etmek için kavurucu güneşin altında 45 dakika bekletildi. Derik ilçesinde ise borçlu abonelerin engelleme teşebbüsüne rağmen jandarmadan yardım istenmek zorunda kalındığı bildirildi.

“SİLAHLA TEHDİT EDİP DİPÇİKLE YARALADILAR”

Öbür bir hücum Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde gerçekleşti. Bölgede borcu olmayan abonelerin kesintiden mağdur olmaması için şirket tarafınca yapılmak istenen jeneratör dağıtımı engellendi. Borçlu kümeler vazifelileri darp ederken, jeneratörü almak isteyen vatandaşları mevtle tehdit etti.

bir daha Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Altınbaşak mevkiinde kaçak elektrik kontrolü sırasında nazaranvlilere evvel silahla ateş açıldı, daha sonrasında ise silah dipçiğiyle başlarına vurularak darp edildi. hadisede 2 işçi başlarından ağır biçimde yaralanırken bir işçi de kolundan yavaşça yaralandı.

VAZİFELİ KAMYON ŞOFÖRLERİNİ LİNÇ ETMEYE ÇALIŞTILAR

Dicle Elektrik çalışanlarına yönelik en ağır hücumun ise Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Sufra mahallesinde meydana geldiği kaydedildi. Şirket tarafınca borcu olmayan abonelere yapılmak istenen jeneratör dağıtımı engellendi. Jeneratörleri taşıyan kamyonun geçeceği toprak yol evvelinde su dökülerek çamur haline getirildi. Küme araçların çamurlu yolda yavaşlamasını fırsat bilerek taşlı taarruza geçti. hadisede 2 kamyon sürücüsü taş, sopa ve yumruk saldırısına maruz kalarak ağır biçimde yaralanırken, kamyonlar da büyük hasar gördü. bir daha Ceylanpınar’a bağlı Büyükçaylı köyünde ise borcu olmayan bir aboneye verilen bir jeneratör, borçlu aboneler tarafınca ateşe verilerek yakıldı.

DİCLE ELEKTRİK: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Olayların akabinde bir açıklama yapan Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, yapılan kesintilerin yıllardır biriken ve Şanlıurfa ve Mardin’de toplamı 4,8 milyar lirayı geçen ödenmeyen faturalar sebebiyle olduğunu hatırlattı. Şirket açıklamasında şunlar açıklandı:

“Uzun yıllardır biriken milyarlarca liralık elektrik borçlarını ödemeye yanaşmayan kimi kesitler, son periyotta çalışanlarımıza ve kolluk kuvvetlerine karşı dirençlerini şiddet boyutuna taşımış durumdadır. Bize ve kolluk kuvvetlerine gösterdikleri mesnetsiz şiddetin de ötesinde, birebir bölümler, toplumsal medya üzerinden organize dezenformasyon kampanyalarıyla şirketimizi karalamaya ve kendilerini mağdur göstermeye çalışmaktadır. Tüm engelleme ve akınlara karşın, borcunu ödemeyen ve ahlaksız formları yeğleyen bu kesitlere karşı geri adım atılmayacaktır. Şirketimiz bir taraftan kamu sorumluluğu ile borçlarını tertipli ödeyen abonelerine hizmet götürmeye devam ederken, öte taraftan bu kriminal teşebbüslere karşı hukuksal ve isimli tüm imkanlarını seferber etmeye devam edecektir.”

KAYNAK: DHA