Eğitim Sen Alanya’dan tepki

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Yüz yüze eğitime başlanacağının 1 gün kala duyurulmasına ise Eğitim Sen Alanya Şubesi’nden tepki geldi. Okulların pandemi sürecinde yeniden eğitim ve öğretime açılmış olmasının doğru olmadığını belirten Koca, “Tam motivasyonumuzun düştüğü, tatile gidildiği bir dönemde öğrencilerin, velilerin, toplumun beklentisi dışında alınan bir kararla yarın okulla gideceksiniz denilmesi eğitim açısından doğru değildir. Pandemi sorunundan beri yüz yüze eğitim yapılmıyordu. Dolasıyla pandemi ortadan kalkmadığına göre ilkokul öğretmenlerimiz dışında, orta ve lise öğretmenlerimize henüz aşılama yapılmamışken onlara eğitim ve öğretime devam edeceksiniz demek bizi bir yangına sürmektir. Öğrencilere veya velilere isteğe bağlı, istiyorsanız gelin, istemiyorsanız gelmeyin deniliyor. Öyle bir eğitim anlayışı yok. Dünyada hiçbir toplum, böyle bir eğitim anlayışıyla kendi toplumunu eğitmiş değildir. Dolasıyla bu da sorunlu bir durumdur. Bu öğrencilerimiz arasında var olan eşitsizliği daha da derinleştirecektir. Onun için bu konuya topyekun itiraz ediyoruz" dedi. (ŞERİFE ÇOBAN)

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.