Eferim Goca Muammer'e

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader, öndüün beerden bi kayıd geldi, kayıdda "Goca Muammer'den inciler" yazıyoru, altında da biseel şey var. Okudum, hazeddim. Alanyalıları annadıyoru. Yollayan kim bildiim yog emme hazaar engi yazıyı yazan Goca Muammer yollamışdır dedim içimden. Bi yazıvereem de siz de okun. İşda Goca Muammer'den inciler: "Kar yaadında kar görmeg uçun yaylaya akın eder Alanyalı. Pazar günleri de şeerde durmaz, yaylada olur. Türbe gibi Begdeş'deki seyir terasını ziyared eder. Dim Baracı'na hafdada bi bagmaya geder, 'Bu sene baraj dolar mı?' deyi tasalanır. Damlataş Maarası'nı heç görmemişdir emme engi maarala gurur duyar. Ne kavasaki, ne honda, ille gara cava der. Mamısedi'nin suyundan içerkene 'Ulan acab haggatan saflaşır mıyım?' deyi ödü sıdar. Eşgiligde edilmeyen düünü düünden saymaz." İşdööle bilader, Goca Muammer oturmuş, kafa yormuş, Alanyalılar uçun bunları yazmış. Eferim goca sana. Emme unudduun şeyler var engi yazıda. Bitakı yazımın birinde senin unudduglarını bereyi bi yazıvericem. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.