Ebe anne ile tabip kızının yolları tıpkı hastanede kesişti

baboli

Global Mod
Global Mod
Ebe anne ile tabip kızının yolları tıpkı hastanede kesişti
Yalova Devlet Hastanesine yaklaşık 2,5 ay evvel atanan pratisyen doktor Aysima Karabulut (24), tıpkı sıhhat kuruluşunda yıllardır ebelik yapan annesi Mine Söyler’le (47) mesai arkadaşı oldu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitiren Dr. Aysima Karabulut, annesinin çalıştığı hastaneye 15 Eylül’de atandıktan daha sonra acil serviste çalışmaya başladı.

Dördüncü doz Kovid-19 aşısı annesi tarafınca yapılan Karabulut, AA muhabirine, çocukluk hayalini gerçekleştirerek tabip olmanın memnunluğunu yaşadığını söylemiş oldu.

Çocukluğunda annesinin yanına geldiğinde sağlıkçı olmayı kendisine maksat seçtiğini belirten Karabulut, şu biçimde konuştu:

“İnsanlar birlikte çalıştığımızı duyduklarında seviniyor. Annem yardımıyla hastanedeki biroldukça insanı tanıdığım için öncesinden haberleri oldu. Ben gelmeden ‘Mine ebenin kızı da hastanede hekim olarak başlayacakmış’ diyorlardı. Bilmediğim, uzak bir yerde mesleğe başlamak daha sıkıntı olurdu. Burada oturmam ve annemden dolayı benim için epey düzgün oldu. Daha kolay adapte oldum diyebilirim. Aile olarak sıhhat dalında olmak farklı bir haz veriyor bize. Annem üzere ben de vicdan sahibiyim ve yardım etmeyi epeyce seviyorum. Ayrıyeten hiç diğer bir meslek düşünmemiştim. Çalışma ortamı, hekimlerin fedakarlıklarını, emeklerini görmem, annem yardımıyla hastane ile hastaları görüyor olmam, onlara bir katkı sunma isteğim bu mesleği seçmemi sağladı.”

Karabulut, hayatının her devrinde dayanaklarını esirgemediği için annesine teşekkür etti.

Kızını beyaz önlüğüyle hastanede görür görmez gözyaşlarını tutamadı

Yalova Devlet Hastanesinde 28 yıldır ebelik yapan Mine Söyler de çocukları küçük yaşlardayken eşinden ayrıldığını, tek başına büyüttüğü kızının hekim, oğlu Faruk Karabulut’un diyetisyen olmasıyla farklı bir memnunluk yaşadığını lisana getirdi.

Hayali daima doktorluk olan kızının, çocukluğunda oyuncak bebeklerini muayene ettiğini belirten Söyler, “Sağlıkçı olduğumda kızımın benimle tıpkı mesleği seçeceğini düşünmemiştim. Zira ben daima nöbetlere gidiyor, epey ağır çalışıyordum. Güzel bir eğitim süreci geçirdi. Zorluklar yaşadık lakin sonuçta epeyce hoş bir şey geçti elimize. Gurur verici bir durum.” dedi.

Söyler, hastanedeki mesai arkadaşlarının, sevincini paylaştığını aktardı.

Kızını beyaz önlüğüyle hastane koridorlarında birinci gördüğünde gözyaşlarını tutamadığını vurgulayan Söyler, şunları kaydetti:

“İnsanlara sağlıklarıyla ilgili sıkıntılarında yardımcı olmak hoş bir his. Bununla memnunluk ve gurur duyuyoruz. Kızımın bu hastaneye geleceğini duyduğumda fazlaca memnun olmuştum. Birbirimize sarıldık. Kızım bu hastaneye gelmeden başka tabiplere bakılırsa bir adım önde başlamış üzere oldu. Zira anne sağlıkçı olunca kimi şeyleri anlattım. Ben, oğlum ve kızım tahminen bir olup bir hastane de açabiliriz.”

KAYNAK: AA