“Düdüğü Rosier’in eline verseydi…”

Semedov

New member
Yayıncı kuruluşa telefonla bağlanan Lider Ekmekçioğlu, 79’uncu dakikada Rosier’in ceza alanında Naderi’yi düşürdüğü net durumda penaltılarının verilmediğini söyleyerek, hem Hakem Şansalan’ı tıpkı vakitte Merkez Hakem Heyeti’ni (MHK) sert sözlerle eleştirdi. “Futbolda her sonuç vardır lakin en kıymetlisi bizim için adalettir lakin maçta bundan mahrum kaldık” bildirisi veren Özgür Ekmekçioğlu, “Ali hoca bunu nasıl görmedi, şaşkınlık içerisindeyiz. Trabzon maçında geldi, iki hafta daha sonra bir daha birebir hakem. Bu süreçte hakem kusurlarıyla ilgili eza yaşıyoruz. Bu kadar olmaz dediğimiz bir maç oldu” dedi.

“Ali hocanın ne yapmak istediğini anlamadık” diyen Altay Lideri Özgür Ekmekçioğlu şu biçimde konuştu: “Düdüğü Rosier’in eline verseydi, o karar verseydi bu kadar olurdu esasen. Artık sahiden topluluğumuz da taraftar da Türk futbolunu izleyen herkes de bu konulardan fazlaca şikayetçi. Kaç haftadır hakem yanılgıları oluyor. Kulüpler Birliği’nde bir karar aldık, “İlk yarının sonuna kadar konuşmayacağız’ diye. Kelamımızı de tuttuk fakat burası da Altay Spor Kulübü. 100 yılı aşkın tarihi olan, iki kere Türkiye Kupası kazanmış bir kulüp. bu türlü kaybetmek bizi epeyce üzdü. Ülkenin en muhtaçlığı olan şey adalet. Biz artık MHK’ya nasıl inanç duyup maçlarımıza çıkacağız. bu biçimde olacaksa verelim bir kağıt kalem MHK’nın eline, yazsınlar skorları bitirelim ligi. bu biçimde iş mi olur? Biz burada adalet, emek savaşı veriyoruz. Hak edenin kazanması gerekiyor.”

“BİZİM VAY HALİMİZE”

Altay Lideri Ekmekçioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’na ve MHK’ya hakemler konusunda daha yanlışsız kararlar verilmesi istikametinde davette bulunarak, “Ali Şansalan hocaya epeyce büyük sitemlerimi iletiyorum. Umarım yine oturup maçı izler, tekrar kıymetlendirir. Harika Lig’in en beğenilen hakemlerinden biri bu biçimde yapıyorsa bizim vay halimize. Sessiz kalıyoruz, hürmet duyduğumuz için lakin biz MHK’ya güvendiğimiz için bu biçimde yaparken hiç yakışık almadı. MHK lideri maçı yeniden izlesin. bu biçimde maç mı yönetilir?” diye konuştu.

SON 4 MAÇTA TIPKI HAKEMLER

Altay’ın son 4 resmi karşılaşmasını 2 hakem yönetti. Siyah-beyazlıların, Spor Toto Üstün Lig’de 17’inci haftada deplasmanda oynadığı GZT Giresunspor maçını Tugay Kaan Numanoğlu yönetirken, 18’inci haftada İzmir’deki Trabzonspor müsabakasında Ali Şansalan düdük çaldı. 19’uncu haftadaki Kasımpaşa deplasmanında tekrar Tugay Kaan Numanoğlu atanırken, kupadaki Beşikaş imtihanında Ali Şansalan misyon yaptı. Ali Şansalan, Trabzonspor maçında Karadeniz grubunun Altay’a attığı ikinci golde elle müdahale beklentisi üzerine oyunu devam ettirerek eleştirilmişti.

NADERİ: “YÜZDE 100 PENALTIYDI”

Altay’ın İranlık sol beki Mohammad Naderi, 79’uncu dakikada Rosier’in ceza alanında kendisine yaptığı müdahalenin yüzde 100 penaltı olduğunu söylemiş oldu. Hakem Ali Şansalan tarafınca aldatmaya yönelik hareket nedeni öne sürülerek sarı kart goren Naderi, “Ne yazık ki hakem penaltı konumunda bana sarı kart gösterdi. niye sarı kart verdiğini anlamadım. Yüzde yüz penaltıydı. Maçtan daha sonra da hakemin yanına gittim ve tekrar izlemesini söylemiş oldum. Maçtan daha sonra da soyunma odasında izledim ve ben yüzde yüz penaltı olduğunu düşünüyorum” yorumu yaptı.