Alanya, Alanya olalı; hiçbir cenazede, (üstelik de böyle bir salgın hastalık ortamında) “bu sayıda kadın katılımcıya” tanık olmadı, Cami girişinde onca bayanı bir arada görüp; şaşkınlıktan donup kalınca; o an orada bulunan aile dostu bir bayan arkadaşım geldi yanıma; “Şaşırdınız değil mi?” dedi ve devam etti. “Rahmetli’nin özellikle biz bayanlar arasında çok özel bir yeri vardı. Şu ağlayan bayanlara bakar mısın; sanırsınız ki Rahmetli’nin hısımları, akrabaları. Oysa hiçbir şeyi değiller, şurada görünen bayanların çoğu onun hastaları…” dedi. Bu konuşmaya kulak misafiri olan bir başka bayan geldi yanımıza… “Rahmetli, yoksul anası, yoksul ablası bir iyilik meleğiydi… Yoksullardan para almazdı… Beni, hiçbir ücret almadan, tedavi etti ve yeniden hayata döndürdü. Allah razı olsun. Allah, sevdiği kullarını erken yanına alırmış, derler; onu da erken aldı…” dedi, ağlamaya başladı. Ne diyeceğimi, nasıl teselli edeceğimi bilemedim. “Alanya’da bir cenazede bu sayıda, bu denli bayan!” diyebildim sadece, arkasını getiremedim. * * * Amerikalı Yazar Henry James; “İnsan yaşamında, olması gereken, üç önemli olgu vardır” der ve ekler; “ Birincisi iyi insan olmaktır. İkincisi iyi insan olmaktır. Üçüncüsü, iyi insan olmaktır…” Ardından da uzun uzun iyi insan olmanın erdem(ler)ini anlatır. Fransız Filozof ve Yazar Denis Diderot da “Yalnız iyilik yapmak yetmez, iyiliği de zarafetle yapmak gerekir…” der. … … Değerli Dostum Gökhan Aydoğan’ın eşi olarak tanımıştım Rahmetliyi… Daha sonra da hem eşimin, hem kızımın doktoru olarak tanıdım O’nu… Hastalarına karşı, alışılagelmiş hasta doktor ilişkisinden öte; yerine göre bir abla, yerine göre bir kız kardeş gibi ilişki kurardı. Ve hastalarının yüreklerine, gönüllerine dokunarak, onlarla içten ilişkiler kurarak tedaviye başlardı. Örnek bir insan, örnek bir doktordu. Cenazesinde onca bayanı, onca insanı bir araya getiren ortak payda da bu özelliğiydi. Denis Diderot’un dediği gibi yaptığı/yapacağı iyiliği, kendine yakışan bir içtenlikle ve zarafetle yapardı. Sözün özü hoş izler bıraktı bu dünyada. Ölümü bile yakıştırdı kendisine ve “bu dünyadan bir Aliye doktor geçti” dedirtti. Hastaları, sevenleri ve dostları onu çok arayacak. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Işıklar içinde uyusun.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.