Dolardaki düşüş için “alım fırsatı” diyen Durmuş Yılmaz çarketti

baboli

Global Mod
Global Mod
Dolardaki düşüş için “alım fırsatı” diyen Durmuş Yılmaz çarketti
TBMM’de konuşan Yılmaz, “Kimseye al yahut sat tavsiyesinde bulunmadım. bu biçimde bir şeyi de kendime yakıştırmam, yakıştırmadım” dedi.

Yılın son Kabine toplantısının akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kur Muhafazalı TL Vadeli Mevduat’ sistemini açıklamış ve dolar 18.40 düzeyinden 12.27 TL düzeyine kadar çekilmişti.

“BU BİR ALIM FIRSATIDIR” DEMİŞTİ

Bu sert düşüş daha sonrası Halk TV’de değerlendirmelerde bulunan GÜZEL Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Durmuş Yılmaz “Bu bir alım fırsatıdır” demişti. Yılmaz’ın bu kelamları reaksiyon çekmiş, kimi kısımlar tarafınca spekülasyon olarak isimlendirilmişti. Peş peşe gelen yansıların akabinde TBMM Genel Şurasında kelam alan UYGUN Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, doların düşüşünü ‘alım fırsatı’ olarak gördüğü açıklamasına ait konuştu.

“BU CÜMLEYİ KURDUM İNKAR ETMİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin küme toplantısında kendisiyle ilgili söylemiş olduği kelamları anımsatan Yılmaz, “Çıktığım programın bir etabında kur 12-13 liraya gelmişti lakin yine 17-18’lere çıktı. Ondan evvelki dört tane döviz müdahalesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın her yaptığı konuşmadan daha sonra kurun düştüğü düzeyden yine üste çıkması, o ortada da kurun yine düştüğü düzeyden üst çıkmasından hareketle şu cümleyi kurdum, dedim ki: ‘Bu bir alış fırsatı olabilir. Yarın sabahtan itibaren bu kaldığı yerden devam edebilir’ demedim, bakın, ‘edecektir’ dedim. Bu cümleyi kurdum inkar etmiyorum.” diye konuştu.

“AL YAHUT SAT TAVSİYESİNDE BULUNMADIM”

Kimseye “al” yahut “sat” tavsiyesinde bulunmadığını söz eden Durmuş, “bu biçimde bir şeyi de kendime yakıştırmam, yakıştırmadım.” dedi.

ERDOĞAN DA REAKSİYON GÖSTERDİ: BUNLARIN BEYNİ SULANMIŞ

TBMM’de gerçekleşen parti kümesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurundaki gelişmeler daha sonrası reaksiyon çeken bir açıklama yapan UYGUN Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Durmuş Yılmaz’a seslendi. Erdoğan, “Dün çıkmış birisi, ‘Kur düşüyor, dolar almanın tam zamanı’ diyor. Bunların beyni sulanmış. Bunlara gereken yanıtı benim milletim en kısa vakitte verecek. Ya siz bu ülkenin bedelleriyle oynayamazsınız. Size bu vakitte art çıkanlarla şu anda yol kesmeye çalışmayın. Sizin buna ne aklınız kâfi ne gücünüz kâfi. Milletimiz ne diyor, ne istiyor ona bakacak, ona bakılırsa yolumuza devam edeceğiz.” dedi

KAYNAK: AA