Doğalgaz yardımı e-Devlet! Ailelere yakacak takviyesi veriliyor: Başvurular…

baboli

Global Mod
Global Mod
Doğalgaz yardımı e-Devlet! Ailelere yakacak takviyesi veriliyor: Başvurular…
Ülkemizde bir müddetdir devam eden “Yakacak Desteği” , doğal gaz yardımını da kapsayacak biçimde genişletildi. Yeni açıklanan kararda, gereksinim sahibi ailelere ısıl haritasına nazaran takviye verileceği duyuruldu. birinci vakit içinderda Bakanlar Konseyi Kabine Toplantısı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deklare ettiğı yardım paketini, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ayrıntılandırdı. Yardım müracaatları da e-Devlet ve Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla alınacak. Pekala, ailelere kaç TL yardım yapılması öngörülüyor?

E-DEVLET DOĞAL GAZ YARDIMI İÇİN TIKLAYIN

Talep Halinde Doğal Gaz Yardımı da Veriliyor

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı bir açıklamada ailelere talep halinde doğal gaz yardımı verileceğini de duyurdu. bir müddetdir devam eden “Yakacak Yardımı” takviyesi genişletilerek, muhtaçlık sahibi ailelere doğal gaz yardımı verilmesi öngörüldü. Yardımın yıllık yapılması ve sayı belirlenirken ısıl haritasının göz önünde bulundurulacağı belirtildi. Türkiye’de birebir anda farklı iklimlerin hâkim olmasından ötürü, bölge temelli takviye verileceği kararlaştırıldı.

Doğal Gaz Yardımı Ne Vakit Verilecek?

Son bilgiler doğrultusunda, muhtaçlık sahibi hanelerin yapacağı doğal gaz müracaatlarının Şubat (2022) ayının ikinci yarısından itibaren alınacağı öğrenildi. Yardım ödemeleri de Mart ayının ikinci haftasından daha sonra yapılacak. Ortadaki bir aylık süreçte Bakanlığa bağlı üniteler müracaatları kıymetlendirecek ve ödeme yapılıp yapılmayacağı kararlaştırılacak. Pekala, doğal gaz yardımı çatısı altında ailelere ne kadar ödeme yapılması öngörülüyor?

2022 Doğal Gaz Yardımı Ne Kadar?

Bakanlık tarafınca doğal gaz yardımının ölçüsü açıklanmamakla bir arada, ödemelerin yıllık yapılacağı söyleniyor. Ayrıyeten, ölçü belirlenirken ısıl haritası göz önünde bulundurulacak. Karasal iklimin yaşandığı, soğuktan en çok etkilenen bölgelerdeki ailelere daha fazla dayanak verilirken; daha ılıman iklim şartlarına hâkim vilayetlerde yaşayan ailelere bakılırsace daha az ölçü tahsis edilecek. Ulusal basında çıkan savlara göre, doğal gaz yardımının 450 TL ile 1100 TL içinde olacağı ve ödemelerin tek sefere mahsus olacağı belirtiliyor.

Doğal Gaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alan bilgilere bakılırsa, doğal gaz yardımı müracaatları e-Devlet üzerinden alınacak. Ayrıyeten, Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden de yapılan müracaatlar sürece konulacak. Müracaatların Şubat ayının ikinci yarısından itibaren başlayacağı ve Mart ayının ikinci haftasından daha sonra ödemelerin yapılacağı biliniyor. Ödemelerin de, başka yardımlar da olduğu üzere PTT şubeleri aracılığıyla verilmesi öngörülüyor.