2 Ağustos 2019 tarihinde Alanya’da dünyaya gelen Ahmet Çaltı, SMA Tip 2 hastalığıyla mücadele ediyor. Rahatsızlığı nedeniyle yaşıtlarının yaptığı hiçbir faaliyeti gerçekleştiremeyen ve yurt dışında yüzde 95’lik başarı oranı olan tedavisi için sadece 4 ayı kalan Ahmet için ilçe genelinde çeşitli kampanyalar başlatıldı. Kaslarının daha fazla zayıflamaması için her gün fizik tedavi gören minik Ahmet ve ailesi dün Dim Medya A.Ş’de Dim’i ziyaret ettiler. Dim, minik Ahmet’in gönüllü annelerinden son durumu ve kampanyalar hakkında bilgi aldı. Ahmet’in gönüllü annesi Ayten Yalçın Güçlü, süreci ve SMA hastası bebeklerin ailelerinin neler yaşadıklarını da Dim TV mikrofonlarına anlattı. Güçlü, “SMH hastası çocukları uzun zamandır yakından takip ediyorum. Ahmet’in hikayesi beni çok etkiledi. Gönüllü olarak Ahmet ile ilgilenmek istedim. Ben de 3 çocuk annesiyim, evladı için çabalayan anneyi çok iyi anlıyorum. SMA hastalığının tedavisi mümkün. Biz Ahmet için bir kampanya başlattık. Gönüllü anneler S pasta yapıp satarak destek olmaya çalıştı. Birlik olup Ahmet’e destek olmamız lazım. Alanya halkının Ahmet’e sahip çıkmasını istiyoruz. Biz başaracağımıza inanıyoruz. Ahmet bunu hak ediyor” dedi. ( HABER MERKEZİ)
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.