Dikkat çeken yorum: Büyük bir meydan okuma! Bayraktar boşuna konuşmaz

baboli

Global Mod
Global Mod
Dikkat çeken yorum: Büyük bir meydan okuma! Bayraktar boşuna konuşmaz
Baykar Teknoloji Başkanı Selçuk Bayraktar, Muharip İnsansız Uçak Sistemi’nin (MİUS) üretim sınırına giren gövde görselini paylaştı.

Bayraktar, Twitter hesabından MİUS’a ait paylaşımda bulundu.

Bayraktar, “Üretim sınırına 3 buçuk yıl daha sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi. MİUS – İnsansız Savaş Uçağı: Bayraktar Kızılelma yolda geliyor, takipte kalın.” dedi.

MİUS ile ilgili olarak Bayraktar, temmuz ayında bir görüntü yayınlamış ve “Gayemiz, genç mühendis ve teknisyen kardeşlerimle geliştirdiğimiz MİUS prototipinin birinci uçuşunu Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında gerçekleştirmek.” tabirlerine yer vermişti.

AĞAR’DAN DİKKAT ÇEKEN YORUM!

Muharip İnsansız Uçak Sistemi’nin (MİUS) pahalandıran Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, A Haber ekranlarında dikkat çeken bir yorumda bulundu. Ağar, ‘Benim tanıdığım Bayraktarlar boşa konuşmazlar.” tabirlerini kullandı.

Ağar’ın açıklamaları şöyle;

Benim tanıdığım Bayraktarlar boşa konuşmazlar. Bir tez olsun bir propaganda olsun diye bu türlü bir cümle kurmazlar. Belirli ki işi fazlaca düzgün bir noktaya getirdiler ve bununla ilgili bir paylaşım yaptılar. Hem Türkiye, hem insanlığa birebir vakitte Bayraktar Teknoloji’ye güzel olsun.

KIYMETLİ BİR MEYDAN OKUMA

Bu epeyce değerli bir meydan okuma zira stratejik ve jeopolitik bir katmanın aygıtı savaş uçağı. Ve siz bu savaş uçağını insansız olarak inşa etmeye dair bir fotoğraf ortaya koyuyorsunuz. Burada bir meydan okuma yapıyorsunuz.

Bu dünya jeopolitiğinde de son derece kıymetli bir inisiyatife denk gelecek. Jeopolitik katmanın kendine mahsus bir kadro silah sistemleri var. Bunlardan bir tanesi savaş uçaklarıdır ve bunların imkanları ile kabiliyetleri son derece değerlidir. Mühimmat çeşitleri de epey kıymetli. Staratejik düzeyde nasıl bir tesir ortaya koydukları.

SİHA’LAR İLE KARIŞTIRILMASIN

Hava savunma ve hava taarruz sistemleri ve biroldukca özelliği ortasında barındıran bir sisteme denk geliyor. SİHA’lar ile savaş uçakları karıştırılmasın. Savaş uçağı doktirini fazlaca daha diğerdir. Bayraktarlar İHA’larla yola çıktı SİHA’lar vardı, artık MİUS’a ulaştılar. Şu anda Türkiye’ye dair epeyce değerli bir jeopolitik inisiyatif şekillenmekte.