Devletin genelgesine güvenmek…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Tarih 3 Nisan 2021 Cumartesi… Akşam saat 18.30’da Star Craft isimli teknede sevgili dostumuz Levent Efe’nin nikah töreni var… Bu tarih, cumartesi günleri sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde belirlenmişti… Davetiyeler dağıtılmıştı… Birkaç gün sonra “pat” diye sokağa çıkma yasağına cumartesi günleri yeniden dahil edildi… Tam düğün tarihini öteleme kararı alınacakken “şak” diye şöyle bir bilgi geldi… Tarihi önceden belirlenmiş düğünler, nikah törenleri ilk cumartesi günü için istisna tutulacak… Düğüne davetli olan makul sayıdaki insanlar da sokağa çıkma yasağından bir kereye mahsus muaf tutulacak… Alanya Kaymakamlığı tarafından da açıklanan genelgede aynen bu ifadeler var… Devletin sözüne inanıp, güvenerek sevgili dostlarım Gökalp Canko ve Aydın Esmer’le birlikte davetli olduğum düğüne ben de gittim… 600 kişilik kapasitesi olan Star Craft isimli teknede düğüne katılanların sayısı hepi topu 27 kişi idi… Damat ve gelin, Alanya Belediyesi’nin resmen görevlendirdiği nikah memuru ile tekne görevlilerini de sayarsak teknede bulunan insan sayısı 35’i geçmez… Tekrar vurguluyorum, kapasite 600 kişi… Her neyse… Nikahı kıydık, şöyle bir tur atmak için denize açıldık… Çok geçmeden Alanya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin ikazları üzerine tekrar limana yanaşmak zorunda kaldık… Baktık kapıda iki tane asker bekliyor ve tekneden çıkmamıza izin vermiyorlar… Şaşırdık tabi… Ortada kanunsuz hiç bir şey yok çünkü… Tarihi önceden belirlenmiş bir düğüne devletin verdiği izinle gitmişiz… Hiç kimseye laf anlatamadık… Kimliklerimiz toplandı… Tutanaklar tutuldu, filan… Doğrusunu söylemek gerekirse hepimizin içi rahattı… Devlet tarafından yayınlanan genelge var çünkü… Ancak buna güvenmekle fena yanılmışız… Alanya Belediyesi’nin resmi görevlisi olan nikah memuru da dahil düğüne katılan herkese “sokağa çıkma yasağını ihlal etmekten” 3 bin 150 lira para cezası yazılmış… Tebligatlar bir bir gelmeye başladı… Suçumuz, günahımız ne, hiç birimiz anlayamadık… Gerçekten ortada “illegal” olan en küçük bir şey yok… Tek hatamız, devletin genelgesine inanıp, güvenmek olsa gerek… Bunun başkaca bir izahı yok çünkü… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.