DEVA Partisi ne diyor?

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Zorunlu olarak bir süre ara verdiğimiz Politik Alanya programına geçtiğimiz cuma akşamı yeniden başladık… Alanya’nın yeni nesil televizyonu DİM TV ekranlarında canlı yayınlanan programın son konuğu DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Avukat Süleyman Akıncı oldu… Çok da iyi oldu… DEVA Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (Ak Parti) ayrılan eski bakanlardan Ali Babacan’ın liderliğinde kuruldu, malumunuz… İş yapar mı, istediği oranda oy alır mı, bunu şimdiden söylemek mümkün değil elbette… Ancak kaliteli isimlerden oluşan bir kadroyla yola çıktığı ortada… Bunu Antalya İl Başkanı Avukat Süleyman Akıncı ile yaptığım canlı yayında “şak” diye anladım… Her şeyden önce çok mütevazi… Hayatında ilk kez aktif siyasetin içinde olmasına rağmen, “gedikli” siyasetçilere taş çıkartacak kadar bilgili ve kültürlü… Canlı yayında “Neden DEVA Partisi?” diye sordum, misal… Şöyle dedi… “Bir defa liderimiz Ali Babacan…. Uzun yıllar bu ülkede bakanlık yaptı… Dürüstlüğü, eğitimi, çalışkanlığı ile hepimize örnek oldu… Yüzde 51’i bu diyebilirim… Ancak bu tek başına yeterli değil tabi… Çünkü biz lider partisi değiliz… Sayın genel başkanımız da bunu ifade ediyor, ben de ifade ediyorum… Biz ortak akıl ile ilerleyen, ilkeler ve değerler partisiyiz… Bizde teşkilat oluştururken hiçbir zaman bir il ya da ilçe başkanı tek başına yetkili değil… Bizim standartlarımız ve kurallarımız var… Bizde kadın kolları ve gençlik kolları yok… Ama kadın ve gençlerimiz ile ilgili kotalarımız var… Aynı zamanda teşkilatlarımızın yüzde 50’si geçmiş dönemde hiç bir siyasi oluşumun içinde yer almayan isimlerden oluşuyor… Mesela Antalya İl teşkilatının yüzde 80’i ilk defa aktif siyasetin içinde olan isimlerden oluştu… Alanya da hemen hemen buna yakın olacak… Dolayısı ile biz yeni bir soluğuz, yeni bir umuduz… İnsanlarımızı ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, tüm insanlarımıza eşit bakan bir anlayışla yola çıktık… Ben de bu düşünceleri taşıdığım için DEVA Partisi ile yola çıktım”… Bunlar önemli söylemler ve güzel bir bakış açısı… DEVA Partisi’nin Alanya İlçe Başkanı olan Avukat Ahmet Çakan’ı da kutlayalım ve “hayırlı olsun” diyelim… Yolları açık olsun… Öyle görünüyor ki Alanya siyaseti daha da renklenecek… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.