Dün öğle saatlerinde DEVA Partisi Alanya Kurucu İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çakan ile birlikte yemek yedik… Nazik daveti için teşekkür ederim öncelikle… Alanya’nın yetiştirdiği başarılı, çalışkan, sağ duyulu, pırıl pırıl bir genç… Aktif siyasette henüz çok yeni… “Neden aktif siyaset ve neden DEVA Partisi” diye sordum… Çok açık ve net yanıt verdi… Dedi ki… “Partimizin kurucusu, Genel Başkanımız sayın Ali Babacan’a çok inandım ve güvendim, bu nedenle DEVA Partisi’ni tercih ettim”… Siyasette bu çok önemli bir durum… “Liderine inanmak” yani… Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bu memlekette yaklaşık 19 yıldır iktidarda kaldıysa ve kalmaya devam ediyorsa bunu sadece ve sadece Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a borçludur… Seversiniz, sevmezsiniz ayrı konu.. Ama Recep Tayyip Erdoğan tam bir liderdir, öncüdür… Kayıtsız, şartsız kitleleri peşinden sürükleyen bir siyasetçidir… Alanya’nın genç ve taze siyasetçilerinden DEVA Partisi Alanya Kurucu İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çakan’ın verdiği yanıtı duyunca aklıma bunlar geldi işte… DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da “inanırlık ve güvenirlik” anlamında bir zamanlar birlikte çalıştığı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden gidiyor… DEVA Partisi Alanya İlçe Kongresi, pandemi nedeniyle bir süre gecikti… Başkan Çakan, kongrenin Ramazan Bayramı sonunda yapılacağını söyledi… Ve ekledi… “Kongremizi tamamladıktan sonra ekip olarak sahaya inip, gece gündüz çalışacağız”… Bu şu demek… Önümüzdeki süreçte Alanya siyaseti daha da renklenecek, heyecan ve hareketlilik kazanacak… Dahası da var… Anladığım kadarıyla DEVA Partisi öyle “bilindik ve sıradan” muhalefet ya da siyaset yapmayacak… Alanya’nın her sorunuyla ilgili komisyonlar oluşturulacak… Sorunlar bir bir tespit edilirken, çözüm yolları da ortaya konulacak… Siyaset öyle “ezbere” yapılmayacak yani… İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çakan ile dün yaptığım sohbet çok keyifli geçti doğrusu… Alanya’nın böyle gençlere ihtiyacı var… DEVA Partisi ülke genelinde başarılı olur ya da olmaz, bunu bilemem elbette… Ancak Alanya siyasetine kazandırdığı gençler çok ama çok kıymetli…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.