Derbi kralı Alanyaspor

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Akdeniz’in Süper Lig'deki temsilcileri, Antalya ilinin iki takımının karşılaştığı derbi müsabakasında kazanan Alanyaspor oldu. Alanyaspor bu galibiyetle rakibine karşı üstünlüğünü pekiştirirken, Antalyaspor bu sezon 13 maçtır kaybetmeme rekorunu Alanya’da bırakmış oldu. Hafta içi oynanacak kupa maçı öncesi prova şeklinde geçen mücadele öncesi Çağdaş Hoca bazı değişiklikler yaparken, Ersun Yanal ise ideal kadrosu ile sahada yer aldı. * Alanyaspor müsabakanın ilk yarısında iç sahada alışageldiğimiz şekilde hızlı başladı. Ön alanda yaptığı baskı ile rakibi çıkartmadı. Top bize geçince de pas oyunu ile Salih’in liderliğinde kazanma adına her şeyi yaptı. İlk yarıda Alanyaspor iyiydi, rakibe alan bırakmamaya çalıştı, ısırgan bir yapı ile oynadı ama Antalyaspor’un bu etkisiz oyunu herkese 13 maçtır kaybetmeyen takım bu mu dedirtti. İlk yarıda kaleyi görmeyen bir şutunu gördüm. Bu şekilde kazanması da beklenemezdi.İlk yarıda en dikkat çeken ayrıntı, taraftarlar arasında en çok eleştiriye maruz kalan Mustafa’nın etkili oyunu, attığı golde orta sahaya yakın yerde topu alışı, topla koşması ve final vuruşundaki takipçiliği sayesinde attığı gol her yönü ile 10 numara idi. Çağdaş Atan’ın ısrarla neden Mustafa’yı oynattığını sanırım herkes görmüş oldu. İlk yarıdaki diğer bir ayrıntı ise ilk kez oynayan Hasan’ın etkisiz oyunu ve Babacar’ın penaltı atışındaki hepimizin ruh hali idi. Aynısını Barerio da yapmıştı. Kardeşim bu adamlar çok rahat ama Allah aşkına biri söylesin bu adamlara. Her penaltı atışında yüreğimiz ağzımıza geliyor. * İkinci yarının hemen başında kıpırdanan bir Antalyaspor izlesek de devamı gelmeyince ilk yarıda olduğu gibi kontrol Alanyaspor’da oldu. Rakip ne pas oyununda rahatsız etti, ne ön alanda baskı yaptı ne de kendi taraftarını mutlu edecek hareket gelmedi. Kupa maçı farklı olabilir ama Antalyaspor böyle etkisiz olursa, Antalya’da da galibiyet yakın olur. Şahsen Antalyaspor’un bu seyir zevki vermeyen oyununa rağmen topladığı 36 puan çok ilginçtir. Antalya’nın her maçını izliyorum ama bu kadar etkisiz olduğunu yakın zamanda görmedim.İkinci yarının en güzel hareketi ise, Ceyhun ve Efkan’ın birbirlerine asist yaparak gollerle buluşması idi. Diğer bir ayrıntı ise üçüncü bölgede çeşitlilik üreten Çağdaş Atan’ın bu hamlesi sonucu son iki maçta 7 gol atmamız oldu. Maçın hakemi hakkında da söyleyeceklerim var ama onu Salı günü programa bırakıyorum. * Bugün son söyleyeceğim de galip gelmek güzel ama bu durum bizi havaya sokmasın. Çarşamba günü telafisi olmayan bir maça çıkacağız. 4 günlük süreçte ilk dersimiz ayaklarımızı yere sağlam basmamız ve rakibi küçümsememek üzerine olmalıdır.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.