De gidi esgiler dee

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader, gari hava gızdı, yaza döndü. Gışın ayaz havalarda odun sobasını çog özledim vallahı. Esgiden ocaglaa iki belit, iki buynuz, bir iki gocaaaç kütüü köser, ataşının alavından gızınırdıg. Sonacıma evlere tenike ördek soba gurar olduk. Endee ördek sobanın içine deniz kenarından üpledimiz "Yalloz" denen, denizden çıkan odunları gor, yakardıg. Ay argadaş endee odunlar ıcıg duzlu olduundan yanırka patır patır patlarıdı. Dee bi keresinde endöle yalloz yakan gonşu Zedde abanın gelini yüklüükene, gunnamadan gorkudan böbeni düşürdüdü. Ördeg sobanın içinde duzlu odun patlaverinsire Zette abanın gelininin ödü sıdmış. Böbeni düşürdüünde ben güccüdüm, ılgım sılgım hatıllayom, gelin hebire aalarıdı. Zedde abanın Hüseen zavadanag avrada bi böbeg taa doordduudu. Hindi endeenleri neye annaddım. Hindi evde avrad, perdeler is olucag deyi soba gurdurmaverdi. Bi boy aletirigli soba yakıyoz. Elatirig parası dinimi imanımı gevreddi. Eşşeg yükü para veriyoz emme engi elatirigli soba heç bedenimi gızdırmaayoru. Yargınını kössen ööne imanın, imanını kössen yargının üşüyoru. Dee gidi esgi günler de. Bita gelmez gari. Benden böönlüg bu gadar, hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.