Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusal cimnastikçileri kabul etti

Semedov

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sporun her alanında dünyada üst sıralara tırmanan Türkiye’nin daha evvel hudutlu varlık gösterdiği cimnastikte de yeni bir hava yakalamasının gelecek ismine ümit verici olduğunu söz etti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya alan cimnastikçileri kabulünde konuştu.

Atletleri ve hocaları selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin meskenine güzel geldiniz. Sizleri burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti tabir etmek istiyorum.” dedi.

Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda birinci olan Ayşe Begüm Onbaşı’yı kutlayan Erdoğan, milletlerarası karşılaşmalarda Türkiye’yi muvaffakiyetle temsil eden cimnastikçileri kutladı.

Bakü’de elde edilen muvaffakiyet daha sonrasında Olimpiyat hayaline bir adım daha yaklaşıldığını belirten Erdoğan, sportmenlerin muvaffakiyetlerinin katlanarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Erdoğan, atletizmden karateye, güreşten basketbola kadar bir epeyce branşta elde edilen muvaffakiyetlerin milletin göğsünü kabarttığını lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Sporun her alanında dünyada üst sıralara tırmanan Türkiye’nin daha evvel hudutlu varlık gösterdiği cimnastikte de yeni bir hava yakalaması, geleceğimiz ismine nitekim ümit vericidir. Dünya ve Avrupa Şampiyonası’nda kazanılan madalyalar, cimnastik sporuna olan ilgiyi artırmanın yanı sıra başka branşlardaki atletlerimize da ilham kaynağı olacaktır. Türk atletlerin isminin giderek daha fazla duyulmasında elbet son 19 yılda spor altyapımıza yaptığımız yatırımların da kıymetli hissesi vardır. Son 19 yılda sizlere dayanak olmak, yeni atletlerimizin yetişmesini sağlamak hedefiyle ülke genelinde kuvvetli bir spor altyapısı kurduk. Sporun farklı branşlarına hizmet edecek fazlaca kıymetli projeleri, tesisleri, çalışmaları hayata geçirdik. Atletizm pistlerimizin sayısını 12’den 56’ya, yarım ve tam olimpik yüzme havuzlarımızın sayısını 46’dan 100 tanesi portatif olmak üzere 274’e, spor salonlarımızın sayısını 372’den 904’e çıkardık. Ülkemizdeki toplam spor tesisi sayısını 1575’ten 3 bin 903’e yükselttik.”

Erdoğan, bir daha bu vakitte, başta Sancaktepe’deki tesis olmak üzere çağdaş altyapıya sahip biroldukca tesisi cimnastikçilerin istifadesine sunduklarını söylemiş oldu.

“YATIRIMLARIN SONUÇLARINI GÖRMEYE BAŞLADIK”

Altyapı güçlendikçe, spor yapan çocukların, gençlerin, spora ilgi duyan vatandaşların sayısının artmaya başladığına işaret eden Erdoğan, Türkiye’nin gelişen altyapısı yardımıyla aktif atlet sayısının son 19 yılda 206 binden 3 milyon 623 bine ulaştığını aktardı.

Spordaki muvaffakiyetleri artırmak için hayata geçirdikleri en değerli yatırımlardan birinin de Atlet Eğitim Merkezleri olduğunu belirten Erdoğan, 43 vilayetteki atlet eğitim merkezlerinde bugün 1061 gündüzlü, 610 yatılı olmak üzere 1671 atletin yetiştirildiğini söylemiş oldu.

Spor kulüplerine de epey büyük takviye verdiklerinin altını çizen Erdoğan, “Spor altyapısına yaptığımız tüm bu yatırımların sonuçlarıni de görmeye başladık. 2002 yılında yalnızca 1481 madalya kazanabilen atletlerimiz, salgın öncesi son yıl olan 2019’da 9 bin madalya ile hepimizi gururlandırdılar. Önümüzdeki periyotta madalya sayımızın daha da artacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Atletlere, “madalyaları çaldırmayın” diye seslenen Erdoğan, 40’ın üzerinde madalyanın çalındığının haberlere yansıdığını hatırlattı.

Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığının madalya kazanan atletlere kasa ikram edebileceğini kaydetti.

“ARTIK ÇITAYI YÜKSELTİYORUZ”

“Artık çıtayı yükseltiyoruz. Balkan, Avrupa, dünya lakin artık artık Olimpiyat. Olimpiyat’tan madalyalar gelince doğal bunun gururu epeyce daha farklı olacak.” diyen Erdoğan, branşlarda kişiselden kolektife muvaffakiyetler yakalandığında epeyce daha gururlanacaklarını söylemiş oldu.

Atletlerden, cimnastik sporunun farklı branşlarında daha fazla muvaffakiyet, daha fazla uğraş ve gurur beklediğini lisana getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ülkemize ve milletimize yaşattığınız sevinçler için her birinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bayrağımız birincilik kürsüsünde dalgalandığı vakit apayrı bir gurur bizler için, milletimiz için oluyor. Bunu da ben başaracağınıza inanıyorum. Mükafatların iyi olmasını diliyorum. Sizlere olan desteğimizin artarak devam edeceğini bilhassa belirtmek istiyorum.”

Kabulde kelam alan Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Türk sporunda bir birincisi yaşatan Ayşe Begüm Onbaşı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Onbaşı, sporla 3 yaşından beri ilgilendiğini, 2010 yılından bu yana yarışlara katıldığını aktardı.

Konuşmasının akabinde Erdoğan atletlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.