Çok sayıda vilayette okullar tatil edildi! Son dakika açıklamaları

baboli

Global Mod
Global Mod
Çok sayıda vilayette okullar tatil edildi! Son dakika açıklamaları
Son dakika haberleri: Türkiye’de soğuk hava dalgası tesirini sürdürürken çok sayıda vilayette kar yağışı niçiniyle okullar tatil.

KARADENİZ’DE 4 VİLAYETTE OKULLAR TATİL

KARADENİZ Bölgesi’nde kar yağışı niçiniyle 4 vilayette toplam 9 ilçede eğitime 1 gün müddetle orta verildi.

Kar yağışının tesirli olduğu Giresun’un Çamoluk, Sinop’un Gerze, Erfelek, Dikmen ve Ayancık, Ordu’nun Gürgentepe ve Akkuş ilçeleri ile Artvin’in merkez ve Murgul ilçelerinde eğitim öğretime 1 gün mühletle orta verildi. Bu yerleşim yerlerinde ise engelli ve gebe kamu çalışanları da idari müsaadeli sayıldı.

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada; tesirli olan kar yağışının gece saatlerinden itibaren don ve buzlanma ile ulaşımda aksamalara niye olabileceği söz edildi. Açıklamada, yalnızca taşımalı sistemle eğitim veren okulların 22 Aralık Çarşamba için 1 gün müddetle tatil edildiği tabir edildi.

KARABÜK

Karabük Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, ağır kar yağışı niçiniyle Karabük merkez, Safranbolu, Yenice ve Eflani ilçelerinde yarın okullar 1 gün müddet ile tatil edildi. Ovacık ve Eskipazar ilçelerinde ise taşımalı sistemle okula erişim sağlayan öğrenciler için eğitime orta verildi.

Karabük merkez, Safranbolu, Yenice ve Eflani ilçelerinde kamuda çalışan engelli ve gebe işçi yarın idari müsaadeli sayılacak.

KONYA

Konya’da hafta sonundan itibaren tesirli olan kar yağışı niçiniyle 3 ilçede birinci ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime 1 gün daha orta verildi.

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik koşullar niçiniyle Beyşehir, Hüyük, Altınekin ilçelerinde Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı okullarla Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde 22 Aralık Çarşamba eğitim öğretime uzaktan devam edileceği açıklandı.

Açıklamada, engelli yahut gebe kamu çalışanlarının birebir gün idari müsaadeli sayılmasına karar verildiği kaydedildi.

Hafta sonu tesirli olan ağır kar yağışı niçiniyle bugün 9 ilçede yüz yüze eğitim yapılamamıştı.

ORDU

Ordu’da tesirli olan ağır kar ve olumsuz hava şartları niçiniyle Akkuş ile Gürgentepe ilçelerinde eğitim- öğretime 1 gün orta verildi.

Ordu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle Akkuş ve Gürgentepe ilçelerimizde eğitim- öğretime (22 Aralık 2021 Çarşamba günü) bir gün mühlet ile orta verilmiştir. Mahzuru olan ve gebe kamu vazifelileri de idari müsaadeli sayılacaktır” denildi.

HAKKARİ

Hakkari ve ilçelerinde tesirli olan kar yağışı eğitimin aksamasına niye oldu. Hakkari Valiliği, ağır kar yağışının akabinde gece saatlerinde açıklama yaptı. Açıklamada, Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde taşımalı eğitim, Çukurca ilçesinin Çığlı ve Akkaya köylerinde ise kar yağışı, buzlanma ve tipi niçiniyle 22 Aralık 2021 Çarşamba günü eğitim- öğretime bir gün müddet ile orta verildiğini bildirdi.

BİTLİS

Bitlis’te tesirli olan kar yağışı niçiniyle birinci ve orta dereceli okullarda eğitime yarın orta verildi.

Bitlis Valiliği, olumsuz hava şartları niçiniyle kent merkezi ve bağlı köylerde birinci ve orta dereceli okullarda yarın eğitime orta verildiğini deklare etti. Açıklamada, “İlimizdeki olumsuz hava şartları niçiniyle merkez ilçemize bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarımızda 22.12.2021 Çarşamba günü eğitim ve öğretime orta verilmiştir. Ayrıyeten kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gebe ve engelli çalışanın 22.12.2021 Çarşamba günü idari müsaadeli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.

ARDAHAN

Ardahan’ın Posof ilçesinde kar niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Erhan Bulut, ilçede tesirli olan ağır kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığını söylemiş oldu.

Bulut, bu niçinle Posof ilçesindeki tüm birinci ve ortaokullar ile liselerde eğitime bugün orta verildiğini belirtti.