Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yaptığı güzel işlerden birisi de “Çözüm Masası” uygulaması… Yıllardan beri hayatta olan bu uygulamanın sosyal medya hesapları da var… Sıkıntısı, derdi olan vatandaşlar telefon aracılığı ile ulaşabilecekleri gibi sosyal medya hesaplarından da ulaşabiliyorlar Çözüm Masası’na… Aklıma estikçe sosyal medya hesabını inceler, kimin ne derdi varmış diye bakarım… Dün de öyle yaptım… Ve dikkatimi çeken birkaç tane mesaj gördüm… Yorum yapmadan, yorumu sizlere bırakarak ilginç gördüğüm mesajları paylaşıyorum… Deniz Uysal isimli bir vatandaş isyan noktasına gelmiş adeta… Ve şunları yazmış… “Kestel Mahallesi Hoşgörü Sokak’ın sorunları bir türlü bitmek bilmiyor… Mucurları kapatmak için çözüm masasını arıyoruz, yapıyorlar ama ertesi gün kış aylarında yağmur yağıyor yine bozuluyor… Yaz aylarında mucurlar çakılla dolduruluyor sonra aynı gün yarım saat sonra arazöz geliyor, yol toz oluyor bahanesiyle suluyor yine bozuluyor... Arabam bugün yine bozuldu… Ön düzen akis, rot başlıkları gitti, arkada sorun ne bilmiyorum… Tamirci bakacağım, nöbet tutuyoruz sanayide… Beklemesek ekmek teknemiz bugün çıkmayacak, eve ekmek götüremeyeceğiz… Şahin ya da Doğan değil ki bu, 200-300 lira masrafı çıksın… 1.500-2000 bin liraya sanayiden çıkarız inşallah… Yazık değil mi, senede 50 kere arıyorum belediyeyi, bakın kayıtlara… Bugün benim arabam bozuldu… O sokakta yaşayan kaç kişi var bakın, kaç kişinin daha arabası bozuluyor… Sonra belediye düşmanı yapıyorsunuz bizi, buyrun gelin mühendisleri gönderin ... Yoruldum artık yazmayacağım belediyeye yolu yapın diye” ... Mehmet Çaparoğlu isimli vatandaş bozuk kaldırımın fotoğrafını paylaşarak şöyle demiş, misal… “Yaklaşık iki ay oldu insan bu kadar duyarsız olmaz CK geldi yolu bozdu ilgilenen yok”… Hüseyin Özaslan isimli vatandaş da şöyle bir uyarıda bulunmuş… “Sayın Alanya Belediyesi, bu resimdeki yer Oba’da sizin marangozhane diye kazdığınız yer… Bir zahmet ya yapın ya da kapatın… Mahallenin ortası, bir çocuk buraya düşerse çıkamaz, ilgililere duyurulur”… Yorum sizin… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.