CK Alanya’da işin tadını kaçırdı…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Alanya’da çok sayıda esnafın dükkanı uzun süreden beri kapalı… Açık olanların da durumu ortada… Siftah bile yapamadan kepenk kapatanlar var… Restoranlar paket servis ve gel al götür yöntemiyle üç beş kuruşluk iş yapmaya gayret ediyorlar… Ancak… Tüm bunlara rağmen elektrik ve su faturaları gelmeye devam ediyor… Özellikle elektrik faturasını ödemeyenlerin kapısına elektriği kesmek için görevli anında dayanıyor… Hiç taviz yok… Ödeyemeyenlerin elektriği anında kesiliyor… Hamamlar, misal… Uzun süreden beri kapalı… Bir ara kısıtlamalarla açıldı ancak tekrar kapanmak zorunda kaldı… Dün, Alanya’da hamam işleten bir dostumu aradım… Ses tonundan canının sıkkın olduğunu anladım… “Hayırdır ne oldu” diye sordum… “11 bin lira elektrik faturası geldi, daha ne olsun” dedi… Evet evet yanlış okumadınız, 11 bin lira, küsuratını yazmıyorum bile… Yukarıdaki satırlar yaklaşık bir ay önce bu köşede yayınlanan “Esnafın hükümetten beklentileri” başlıklı yazının bir bölümü… Elektrik faturaları konusundaki sıkıntı büyüyerek devam ediyor… Alın size bir örnek… Eski adıyla abone, yeni adıyla hesap numarası 3159541300… Alanya’nın Damlataş mevkiinde iki kişinin yaşadığı bir apartman dairesi… Son ödeme tarihi 1 Şubat 2021 olan 255.90 lira tutarında elektrik faturası gelmiş… Tamam, burada bir sıkıntı yok… Ancak hemen akabinde son ödeme tarihi 15 Şubat 2021 olan 214 lira tutarında bir fatura daha gelmiş… Bu nasıl iş ben anlamadım doğrusu… Gel de çık işin içinden… CK, Alanya’da gerçekten işin tadını kaçırdı… Kabak tadı vermeye başladı… Bir başka örnek daha… Aylardan beri kapalı olan bir işletmeye bin 800 lira civarında elektrik faturası gelmiş… Bu örnekleri çoğaltmak mümkün… Birilerinin bunlara “dur demesi” lazım… Bu konu elektrik dağıtım şirketlerinin vicdanına bırakılmamalı… 15 gün arayla nasıl fatura gelir, bunun bir izahı olmalı… Faturaların toplamı 670 lira… Aylardan beri zaten işsiz olan bu insanlar nasıl ödesin bu parayı… Birisini ödemezlerse anında keserler elektriği… Ne yapacak bu insanlar, nasıl çıkacak işin içinden… Ayıptır, yazıktır, günahtır… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.