CHP’nin TÜGVA palavrası ortaya çıktı! Düğünü de onlar yapmış

baboli

Global Mod
Global Mod
CHP’nin TÜGVA palavrası ortaya çıktı! Düğünü de onlar yapmış
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Büyükada’da vapur iskelesinin üst katını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) 10 yıllığına kiralamış, mukaveleyi tek taraflı fesheden İBB, mahkeme sonucunı beklemeden TÜGVA’ya zabıta baskını düzenlemişti. Çok sayıda CHP’linin de katıldığı baskın reaksiyon toplayınca kimi fotoğraflar paylaşılıp TÜGVA’nın binayı ticari faaliyetler için kiraladığı, nişan düğün tertipleri düzenlediği argüman edilmişti. Argümanların tümü temelsiz çıktı. Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgilere göre, ihtilaflı bina TÜGVA’nın kullanmasına geçtiği tarihten bu yana 3 tertibe mesken sahipliği yaptı. Binada hepsi ada sakini olan 3 ailenin ricaları üzerine kına, düğün ve sünnet mevlidi düzenlendi. Bu 3 tertipten da tek kuruş fiyat alınmadı.

BASKINI YAPANLAR DÜĞÜNDE

Binada düzenlenen düğünle ilgili çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. 22 Ağustos’taki tertip CHP’li Adalar Belediyesi’nin engelli çalışanı Saim Şelik ile Semra Kaleder’in düğünüydü. CHP vilayet ve ilçe idaresi de tam takım düğündeydi. Daha da değişik olanı, TÜGVA’ya yapılan gece baskınına katılıp zabıta gruplarına amirlik eden CHP İlçe Lideri Ali Ercan Akpolat ile baskında TÜGVA’daki gençlere saldıran CHP Adalar Gençlik Kolları Lideri Enver Alsel Altepe ve CHP Vilayet İdare Heyeti Üyesi Enver Doğan da düğüne katılanlar içinde. Bu üç isim gelin-damatla fotoğraf çektirip toplumsal medya hesaplarından paylaşmış. CHP ilçe teşkilatının toplumsal medya hesaplarından da emsal paylaşımlar yapılmış.

TEK KURUŞ ÖDEMEDİK

Dünya meskenine giren çift ve ailesinden hiç bir fiyat talep edilmedi. Aile düğün öncesi “binanın düğün yapılan bir yer olmadığı, bu yüzden çok yüksek sesle müzik çalınmaması” istikametinde uyarıldıklarını aktardı. Binada kına ve sünnet tertibi yapan Ada sakinlerine de ulaştık. Kendilerinden fiyat alınıp alınmadığını sorduk. “Tek kuruş ödemediklerini, ısrarlı ricaları üzerine TÜGVA’nın Adalar ilçe temsilciğinin kendilerine müsaade verdiğini” söylemiş olduler.

CHP YÜZÜNDEN TACİZ EDİLİYORUM

CHP’lilerin fotoğraflarını paylaştığı aktifliği düzenleyen Kainat Organizasyon’un sahibi de palavradan sıkıntılı: “Ben genç bir hanımım, Maltepe’de küçücük bir dükkanım var. Yer kiralayıp kına yapmam mümkün değil. Bana yer gösterilir, ben de masraf tertip yaparım. Bahse mevzu kına da birebir biçimde yapıldı. Ne TÜGVA, ne de bir öteki yere fiyat ödemedim. Haksız yere gaye gösterildim, her gün telefonlarım taciz ediliyor.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK