CHP’de kazan fena kaynıyor…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Pandemi nedeniyle bir ara “duraklama devrine” giren Alanya ve Antalya siyaseti son günlerde yavaş yavaş ısınmaya başladı… Alanya’ya döneceğiz birazdan… Önce Antalya siyaseti diyelim… Dün son dakikada gelen habere göre Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ve yönetiminin istifasını istemiş… Sevgili Ceren Şahin ile DİM TV Ana Haber Bülteni içinde yaptığımız günün yorumunda bu konuyu konuştuk dün akşam… İl Başkanı Nusret Bayar’ın, “öyle bir şey yok, yolumuza devam ediyoruz” açıklamasını da konuştuk… Canlı yayından hemen sonra kendi çapımda küçük bir araştırma yaptım… Olay sonuna kadar doğru… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ve yönetiminin istifasını gerçekten istemiş… Dün olağanüstü toplanan CHP Antalya İl Yönetimi de “İstifa etmeyelim, görevden alsınlar” şeklinde karar almış… Öyle görünüyor ki, CHP Antalya İl Teşkilatı Yönetimi, önümüzdeki günlerde görevden alınacak… Peki… Genel Başkan Kılıçdaroğlu haklı mı… Bana göre sonuna kadar haklı… Şöyle ki… Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun dün yaptığı açıklamada vurguladığı gibi… “CHP Antalya İl Yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Covid-19’la mücadele ettiği süreçte makam, koltuk ve yetki savaşı yaptı”… Bir başka deyişle, Başkan Böcek, hastanede “ölüm-kalım savaşı” verirken CHP’liler koltuk derdine düştüler… Bu ne siyasete sığar ne de insanlığa… Başkan Böcek, görevine başladıktan sonra yaptığı “zehir-zemberek” açıklamasında ne kadar incindiğini ortaya koymuştu zaten… Gelelim Alanya siyasetine… AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, direkt CHP’yi hedef alan bir açıklama yaptı dün… Haklı olduğu yönler elbette var… Dün aradım kendisini, yanıt vermedi telefona… Geri döner diye düşündüm, o da olmadı… Belli ki çok yoğun bir gün geçirdi… İlk buluşmamızda soracağım bazı detaylar var… O da olur bir gün, umarım… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.