CHP’de derin çatlak: Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu içinde ‘Diyarbakır’ krizi

baboli

Global Mod
Global Mod
CHP’de derin çatlak: Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu içinde ‘Diyarbakır’ krizi
CHP’de yükselen tansiyonu ve derin çatlağı kaleme alan Murat Övür’ün yazısına İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun karşılık verdi.

Ongun, ”Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da rastgele bir mitingi yoktu. Bizim tüm programlarımızı biz günler evvelden herkese geçtik. Diyarbakır Vilayet Başkanlığı’nın yayınladığı şeyden haberimiz yoktu. Örgüt işlerinin ortasından geldiğim için şu biçimde biliyorum. İBB Lideri, Diyarbakır’a gittiği için onu görmek isteyenler olacaktır. Başta da partililer. O da kalacağımız otele yakın diye âlâ niyetli bir paylaşım yapmış. Benim bilgim dahilinde değil tabi. ‘CHP, İmamoğlu’nun mitingini engelledi mi?’ Hayır zira bu biçimde bir mitingi yoktu. Olmayan bir miting üzerinden tuhaf konuşmalar oluyor.” tabirlerini kullandı.

MURAT ÖVÜR: MURAT ONGUN PALAVRA SÖYLÜYOR

CNN TÜRK’e bağlanan Murat Övür, ”Ongun palavra söylüyor. Bir kez bilmiyor. Siyasetin kodları nasıl gelişiyor bilmiyor. Bir gazeteci bir şey müellif yanlış eksik çıkabilir. Lakin ‘hayali, uydurulmuş’ demek gerçekten ayıp. Artık Murat Ongun CHP’de nasıl bir trafik döndüğünü, kimin nasıl tasa taşıdığını nerden biliyor bu biçimde? Benim uydurduğumu nasıl söyleyebilir?” açıklamasında bulundu.

İşte Sabah Gazetesi muharriri Murat Övür’ün ”İmamoğlu’nun Diyarbakır’da açığa çıkan sırrı” başlıklı yazısı:

Millet İttifakı’nda kimin aday olacağı, daha doğrusu kimin aday yapılacağı tartışmaları giderek tansiyona dönüşüyor.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendi adaylığını perçinlemek için gündemi siyasi cinayetler telaffuzuyla zehirlemeye çalışsa da işi fazlaca güç. Güç, zira Kılıçdaroğlu’nun adaylığını yalnızca İP Genel Lideri Meral Akşener değil, “Oğlum” dediği CHP’li İBB Lideri Ekrem İmamoğlu da istemiyor.

Bu yüzden de şimdiden Anadolu yollarına düşüp adaylığını ilan ediyor. Fakat kimse de bu seyahatlerin adaylık gezisi olduğunu kabul etmiyordu. Nereye kadar? Dün gerçekleşen Diyarbakır seyahatine kadar…

Bu seyahatin gerçekleşeceği birkaç gün evvelde muhakkaktı. İmamoğlu, Diyarbakır’a gidecek ve orada halkla buluşacaktı. Fakat dün siyaset kulislerine düşen bomba üzere bir haber işin rengini değiştirdi.

İmamoğlu’nun mitingi, CHP Diyarbakır Vilayet Başkanlığı tarafınca iptal edilmişti. Bir münasebet sunulmamıştı fakat bu biçimde konuşuluyordu.

TALİMAT KILIÇDAROĞLU’NDAN

Pekala, gerçekte durum neydi?

Gerçek haber, fokurdayan CHP kulislerinden geldi. Denilenlere nazaran, Kılıçdaroğlu, yardımcısı Seyit Torun’u arıyor ve İmamoğlu’nun Diyarbakır gezisini (sadece miting değil) iptal etmesini istiyor.

Seyit Torun da bu bilgiyi motamot İmamoğlu’na iletiyor: “Geziyi iptal edin…”

İmamoğlu karşılık veriyor: “Ben yola çıktım, Diyarbakır’a gideceğim…”

Evet, İmamoğlu dediği üzere dün Diyarbakır’daydı. Kılıçdaroğlu’na karşın oraya gitmişti. Dün öğlenden daha sonra Diyarbakır’ı aradığımda durum şöylekiydi: İmamoğlu, Demir Otel’de Diyarbakırlı işadamlarıyla görüşmedeydı. Bu toplantıyı, Diyarbakır Ticaret Odası Başkanlığı’na HDP’nin önerisi ve PKK’nın dayanağıyla gelen Mehmet Kaya düzenlemişti. Kaya da enteresan bir siyasi simaydı. Bir yandan HDP’ye içli dışlı, öte yandan CHP ve Deva’ya da göz kırpıyordu.

İmamoğlu’nun Diyarbakır’daki ikinci durağı da her aktifliği HDP gösterisine dönüşen ressam Ahmet Güneştekin’in standıydı. Bu yazı yazılırken çabucak hemen oraya gitmemişti. Lakin bu toplantılardan evvel yapacağı miting yapılmamıştı.

Son dakikada HDP’lilerin takviyesiyle CHP’ye gol atar mı bilmiyorum lakin CHP Diyarbakır Vilayet Lideri’nin İmamoğlu’nu karşılamadığı, hatta CHP üyelerine “Biz genel liderimizin arkasındayız” üzere bir ileti yolladığı biliniyor.

Bu tablo, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu içindeki adaylık arbedesinin artık aleni bir hâl aldığını ve durdurulmasının da mümkün olmadığını gösteriyor. Durdurulamaz, zira art planda fevkalade bir hesap var. Israrla yazıyorum, İP Genel Lideri Meral Akşener ile “oğlu” İmamoğlu anlaştı. Buna şunu da ekliyorum: İmamoğlu, Selahattin Demirtaş üzerinden HDP ile de anlaştı. Bunu görmek için yalnızca Dilek İmamoğlu ile Başak Demirtaş’ın sık sık buluşmalarına ve yakın ilgilerine bakmak kâfi.

CHP KURGUNUN FARKINDA MI?

CHP’nin bu kurgunun farkında olmadığından eminim, ancak Kılıçdaroğlu için tıpkı şeyi söyleyemem. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı işlere bakın, attığı her adım Uygun Parti’ye yarıyor. Makûs polisi Kılıçdaroğlu, yeterli polisi Akşener oynuyor. Puanlar da İstanbul’a hiç bir şey yapmayan İmamoğlu’na yazıyor.

Kumpasla gelen, yeni bir kumpasla mı sarfiyat bilemem lakin Kılıçdaroğlu’na değilse bile CHP’ye kumpas kurulduğu hayli açık. Akşener boşuna “Başbakan olacağım” demiyor, bu hesap tutarsa CHP üçüncü parti bile olamayabilir. Allah’tan bu milletin sağduyusu ve Lider Erdoğan var. Bu ikili, Türkiye’yi FETÖ belasından kurtardığı üzere CHP’yi de FETÖ’den kurtarır.