Çağdaş Atan yeni dönem için iddialı! ‘Hedefin ortasında olacağız ve…’

Semedov

New member
Aytemiz Alanyaspor Teknik Yöneticisi Çağdaş Atan, kuvvetli geçeceğini yeterli bildikleri yeni dönemde gayelerinin sıralamada üstlerde yer almak olduğunu söylemiş oldu.

Atan, Cengiz Aydoğan Tesisleri’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, ulusal ekiplerden dönen Marafona ve Juanfran’ın kadroya katıldığını Davidson ile Babacar’ın da en kısa müddette egzersizlere başlayacağını belirtti.

Siopis’in 6 Temmuz’daki Burdur kampına katılacağını anlatan Atan, transfer çalışmalarının da sürdüğünü tabir etti.

İç transfer de anlaşmak istedikleri bir oyuncunun olduğunu anlatan Atan, şu biçimde konuştu:

“Bu kadrosu 3-4 yıldır taşıyan lokomotif oyunculardan yalnızca ortamızda Efecan Karaca kalmış oldu. Büyük bir değişim yaşıyoruz. aslına bakarsanız geçen sene de büyük bir değişim hayatıştık. Bu sene de bir daha önemli manada değişiklikler yaşıyoruz. Bu bizim için bir sorun gözükse de bence transfer etmek istediğimiz oyuncular, giden oyuncuların yerlerini dolduracak kalitedeler. Öncelikle Alanyaspor taraftarının gönlü ferah olsun. Biz bir daha makul şablonu gelen oyuncularla birlikte oturtup, bir daha rekabetçi ve marka kıymetini yükselten bir Alanyaspor izletmek istiyoruz.”

“BU DÖNEM HER EKİP İÇİN SIKINTI GEÇECEK”

Atan, bu dönemin daha sert geçeceğini düşündüğünü belirtti.

Her zamankinden daha fazla çalışıp, daha fazla konsantre olup, daha yeterli oyunlar oynayıp ve daha sıkıntı maç kaybedip, bu ligde yine savlı bir kadro olacaklarının kelamını verebileceğini lisana getiren Atan, şu biçimde devam etti:

“Bütün Alanyaspor taraftarının bu sene birlik birliktelik ortasında çalışması gerektiğini düşünüyorum. Zira bu dönem her grup için sıkıntı geçecek. bir daha 4 kadro düşüyor ve Avrupa’ya giden grup sayısı belirli. Biz bir gayenin ortasında olacağız ve hedefimiz sıralamada üst da olmak.”

“MAALESEF BÜYÜK EKİBE OYUNCU VERME ALGISININ ÖNÜNE GEÇEMEDİK”

Alanyaspor’un, hem oyun tıpkı vakitte kulüp olarak gelen oyuncuların bedeline paha katan bir yapısı olduğunu lisana getiren Atan, bu oyunun da olumlu manada karşılığını aldıklarını söylemiş oldu.

Bakasetas’ı önemli bir sayıyla Trabzonspor’un transfer ettiğini aktaran Atan, “Takımımız için kıymetli başkan bir oyuncu Tzavellas da bonservis ile gitti. Salih Uçan ve Caulker da bu dönem ortamızdan ayrıldı. Biliyorsunuz ben devre içindeki konuşmamda, ‘biz büyük gruplara futbolcu yetiştiren kulüp olmamalıyız’ demiştim. ‘Bizim o denli bir misyonumuz yok’ dedik lakin maalesef onun önüne geçemedik. Onlar mukavelelerini uzatmadılar ve birisi Fenerbahçe’ye birisi de sanırım Beşiktaş’a gidiyor. Yeterli gayret ettiler, onlara yeni kulüplerinde muvaffakiyetler dilerim.” sözlerini kullandı.

“HÜCUMDA KALİTEYİ YÜKSELTİRSEK…”

Ekibin oyun sisteminden de bahseden Atan, bu sene kimi değişikliklerin olacağını belirtti.

Geçen dönem ligde geriye düşüp en epeyce puan kazanan 3 gruptan biri olduklarını anlatan Atan, şunları söylemiş oldu:

“Biz gelişerek bu durumu devam ettirmeye çalıştık. Birtakım şeylerde öndeki bitiricilikle, kaliteyle alakalı. Biz hamlede problemler yaşadık. Babacar, nitekim bizim için üst seviye ve ligin standartlarının üzerinde bir oyuncu lakin birtakım vakit içinderda bizden uzakta kaldı. O ortamızda yokken kahırlar yaşadık. Bunların bizi olumsuz etkilediğini düşünüyoruz. Tabi Bakasetas’ı da kaybettik. Baktığımız da tıpkı oyunu oynamayı başardığımızı düşünüyoruz. Bu sene hamledeki kaliteyi biraz daha yükseltebilirsek, bu kasvetleri yaşayacağımızı düşünmüyorum.”

Son 10 haftada oynadıkları oyunu, şu an Avrupa Şampiyonası’nda büyük ekiplerin oynadığını gördüğünü lisana getiren Atan, “Bu bizim olayın ne kadar ortasında olduğumuzu gösteriyor. Ben ve takımım bu doğrultuda çalışmaya devam ediyoruz. Bu oynanan oyunları gördükten daha sonra oyuncular da kendileri gelip bize söylüyorlar. Artık oyunculara kampta göstermek için sunum hazırlıyoruz.” halinde konuştu.