Çağdaş Atan izlenimlerim

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Geçtiğimiz hafta Dim TV Spor'da Alanyaspor'da ilk hocalık deneyimine başlayarak başarılı bir süreç geçiren Çağdaş Atan hocayı konuk ettik. Çağdaş Hoca, program ortağım Cemali Aygır ile sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap vererek, taraftarlarımızın beklentilerini karşıladı, gündemdeki konular için açıklamalarda bulundu. Hoca hakkında izlenimlerime geleceğim ama açıklamalardan özet geçerek, yansımalarını aktarmak istiyorum. *** Hoca açıklamalarında " Pandemi döneminde şahsımın değil, ortak alınan kararlarla Zimbitlik'te uygulamalar yapılıyor. Asla ve asla yerel basınla sorunumuz yoktur. Pandemi döneminden dolayı notla soru sorma uygulaması olduğu için oradan soru gelmemesine şaşırdım. Kimseyi hedef göstermedim, suçlamada bulundum ama konu benim dışımda yanlış yerlere çekilmiş. Çıkarken söylediğim 'Yukarıda söylediklerimizle aynı şeyi konuşacaksak, basının gelmesine gerek yok' dedim. Bu sözüm 'basına gerek yok' şeklinde lanse edilmiş. Benim temsilcim ile yaptığım anlaşma var, sezon başı ve sezon ortasında özel röportaj yapılacak diye. Kimseye vermiyorum ki, bunun üzerinden tartışma olsun. Devre arası durumumuza göre transfer yapacağız. Taraftarlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Birisi bana sakatlık, hastalık olmayacağını garanti etsin, bu kadro ile hedefe ulaşırız" dedi. *** Çağdaş Hoca'nın açıklamalarından sonra basına yansımaları ilginç oldu. Ulusal bazda TRT Spor, Süper Lig'deki bazı takımların yerel medyaları ve internette haber yapan gazeteler hariç gündeme getiren olmadı. Yerel basın ise ulusala servis yapmayı bırakın Alanya’da bile açıklamalara yer vermedi. Bunlara girmeyeceğim ama Alanyaspor’a yer vermiyor diye eleştirilen ulusal basından sadece TRT Spor ve Levent Özçelik'e teşekkür ediyorum. Ajanslar geçmemesine rağmen hocanın açıklamaları üzerinde 30 dakika konuklarıyla değerlendirme yaptılar. *** Çağdaş Atan hoca hakkındaki izlenimlerime gelince, sorulara cevap verirken çok rahattı, konulara hakim olması ve gündemi takip etmesi artısı olarak göze battı. Transfer düşünmesi ama takım içi dengeleri korumak, yönetme açısından sıkıntı yaşamamak, sayı olarak fazla istememesi dikkat çekti. Yeni bir teknik direktör olmasına rağmen, üslubu, takımla birlikte kendi marka değerini korumaya çalışması, net konuşması, o kadar algı hamleleri yapılmasına rağmen kırmadan dökmeden açıklama yapması, görünür olmayı fazla istememesi beni de etkiledi. "Başarı oyuncularımın, hatalar benim" demesi finalde ise "Eleştiri futbolun içinde var, saygı çerçevesinde objektif olduğu sürece boynumuz kıldan ince" demesi gecenin özeti oldu. *** Sonuç olarak, Çağdaş Hocanın son sözünde dediği gibi yarın taktiksel, açıklamalar ve benzeri konularda yine eleştirilerimiz olacaktır. Ayrıca hocamızın yüzüne de söylediğim gibi, şampiyonluk sözlerine karşıyım, yedek kulübesinin yeterli olduğu sözüne de katılmıyorum. Bunu da bize zaman gösterecektir. İyi şeyler yapıldığında da eleştiri gibi övgülerimiz de devam edecek. Ama Cemali Aygır kardeşimizle yaptığımız programlarda ve yazılarımda her zaman olduğu gibi insanların sadece yaptıklarını konuşacağız, karakter analizleri, algı yapmayacağız. Son olarak da, Çağdaş Atan Hocanın Dim TV Spor aracılığı ile taraftarlarla buluşmasını sağlayan Başkanımız Hasan Çavuşoğlu, Mevlüthan Çavuşoğlu, Teoman Eriş ve katılım sağlayan hocamıza teşekkür ederiz.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.