Bursluluk imtihanı kaç puanla kazanılır? 2021 MEB 5,6,7,8,9,10 ve 11. sınıf taban puanları…

baboli

Global Mod
Global Mod
Bursluluk imtihanı kaç puanla kazanılır? 2021 MEB 5,6,7,8,9,10 ve 11. sınıf taban puanları…
Bursluluk imtihan sonuçları MEB tarafınca belirtildi. Ulusal Eğitim Bakanlığı, tarafınca düzenlenen imtihana katılanların muvaffakiyet durumlarına bakılırsa bursluluk tavan ve taban puanlarında değişiklik yaşanabilir. Sonuçlar MEB tarafınca belirtildiktan daha sonra öğrencilerin ödemeleri Ekim ayı itibariyle başlayacak. Ulusal Eğitim Bakanlığının burs verilecek öğrenci için her yıl bir kontenjan belirliyor. Bu kontenjanlar puanlara bakılırsa oluşturulurken gereksinim sahibi ve başarılı öğrencilere burs hakkı tanınıyor. İmtihanın zorluk ve kolaylık derecesine nazaran bu yılki puanlar, sıralamalar değişkenlik gösterecek. İOKBS imtihanı soru ve yanıtlarının yayınlanması ile öğrenciler aşağı üst bir puan varsayımı yaptı. Pekala 2021 Bursluluk imtihanı kaç puanla kazanılır? İşte cevabı…

Bursluluk İmtihan sonuçları belirtildi!

Ulusal Eğitim Bakanlığı son dakika duyurusu ile sonuçların ilan edildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle” İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk İmtihanı sonuçları belirtildi. Bakanlığımızca ilköğretim 5, 6, 7, 8. ile ortaöğretim hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik bursluluk imtihanı sonuçları belirtildi. Bursluluk imtihan sonuçları buradan sorgulanabilir.

Bursluluk İmtihanı Taban Puanları 2021!

Burs almaya hak kazanan öğrenciler belirlenirken her kademenin kendi içerisinde kontenjanı bulunuyor. çabucak hemen 2021 yılının tavan puanları açıklanmazken geçtiğimiz yıl burs almaya hak kazanan öğrencilerin puanları aşağıdaki üzereydi;

5. SINIFLAR

5. sınıf öteki çocuk kontenjanı için 462, 356 puan

5. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için 464,845 puan

5. sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjan için 100 puan

5. sınıf oturduğu yerde okul olmayanlar için 452 puan

6.SINIFLAR

6. sınıf öteki çocuk kontenjanı için 450 puan

6. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için 456,149 puan

6 sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjan için 100 puan

7. SINIFLAR

7. Sınıf öbür çocuk kontenjanı için puan: 453

7. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: 460,967

7. Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan: 100

7. Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: 455,928

8. SINIFLAR

8. Sınıf öbür çocuk kontenjanı için puan: 462

8. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: 475,372

8. Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan: 100

8. Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: 468,499

Lise Bursluluk İmtihanı Puanları!

9. SINIFLAR

9. Sınıf öteki çocuk kontenjanı için puan: 422.

9. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: 437,516

9. Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan: 100

9. Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: 419,977

10. SINIFLAR

10. Sınıf başka çocuk kontenjanı için puan: 432

10. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: 429,482

10. Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan: 100

10. Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: 414,608

11. SINIFLAR İÇİN;

11. Sınıf öbür çocuk kontenjanı için puan: 425

11. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: 438,891

11. Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan: 100

11. Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: 419,037

2021 Burs Fiyatları Ne Kadar?

2020 yılında düzenlenen İOKBS imtihanında başarılı olan öğrencilere birinci 6 ay 350 TL, ikinci 6 ay ise 370 TL burs ödemesi yapılmıştı. Bu yıl imtihan sonuçlarının muhakkak olmasının akabinde Ulusal Eğitim Bakanlığının burs fiyatlarında bir uygunlaştırma yapması bekleniyor. Bursluluk imtihanı neticelerina bakılırsa burs ödemeleri Bursluluk Toplumsal Yardımlar ve Okul Pansiyonları yönetmeliği kararlarına bakılırsa Ekim ayından itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Bursluluk İmtihanı Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?

Bursluluk imtihanına katılan öğrencilerin genel olarak imtihan kurallarına uyması gereklidir. Kopya çekilmesi, çekilmesine yardım edilmesi, imtihan kurallarının ihlali, yanıt kağıdının dönüş evrakından çıkmaması yahut ziyan görmüş olması, diğer öğrenciye ilişkin imtihan evrakının kullanılması, öğrencinin yerine diğerinin imtihana katılması üzere sebeplerden imtihan sonuçları geçersiz sayılabilir.