Bursa’dan 6 TIR yardım gereci yangın bölgeleri için yola çıktı

baboli

Global Mod
Global Mod
Bursa’dan 6 TIR yardım gereci yangın bölgeleri için yola çıktı
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya bakılırsa, büyükşehir belediyesine bağlı BESAŞ ve TARIM A.Ş. ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bebe Çocuk Konfeksiyon Kesimi Endüstrici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) takviyeleriyle hazırlanan 6 tırlık yardım materyali Antalya’daki yangın bölgesine gönderildi.

Besin, su, masa, sandalye, hijyen materyali, oyuncak, konut dokuması eserleri ile hayvanları telef olan vatandaşlar için 90 koyunun yüklendiği tırlar, Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, Bursa milletvekilleri Vildan Yılmaz Gürel, Ahmet Kılıç ve Atilla Ödünç, BTSO Lideri İbrahim Burkay, AK Parti Bursa İl Lideri Davut Gürkan, iş adamları ve belediye yöneticilerince uğurlandı.

Burada konuşan Aktaş, iş erkeklerinın katkıları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gücüyle hazırlanan tırları Antalya’ya gönderdiklerini tabir etti.

Yarın sabah bir heyetle bir arada Antalya’da olacaklarını söz eden Aktaş, “Oradaki insanlarımızın acılarını paylaşıp, yardımlarımızı ulaştıracağız. Tespitlerimizi yapacağız. Yaraların sarılması ismine planlama yapacağız. Devletimiz yapılması gerekenlerle alakalı seferberlik ilan etti. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 50 milyon liralık ödenek çabucak gönderildi. Artık buralara sahip çıkma zamanı” dedi.

Gönderilen yardım gereçlerini bölgeyle irtibat kurarak belirlediklerini belirten Aktaş, şunları kaydetti.

“Kafamıza bakılırsa değil, bir uyum içerisinde çalışmaları yürüttük. BTSO başta olmak üzere iş adamlarımızdan güç alarak yapılanmaya girdik. BTSO ve BEKSİAD’ın yanı sıra Fuat Alpaslan nezdinde FURPA’ya da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Dayanak veren hayırseverlere teşekkür ediyorum. Ayrıyeten Etraf ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca konutları yapılacak mağdur vatandaşlara İnegöl Mobiliyum AVM ile bir arada konut mobilyası yardımında bulunacağız. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah muhtaçlık doğrultusunda bölgedeki vatandaşlarımızı rahatlatacak dayanaklarımıza devam edeceğiz. Bursa hayırsever bir kenttir. Bursa her vakit üzerine düşeni yapmıştır.”

Bursalılardan kendisine ve büyükşehir belediyesine ağır bir biçimde yardım kampanyası düzenlenmesi istikametinde ileti ve telefonlar geldiğini tabir eden Aktaş, şunları söylemiş oldu:

“Emekli bir amcamız kenardaki 5 bin lirasını ulaştırmak istediğini söylemiş oldu. Bir kardeşimiz iki ineğini bölgeye göndermek istediğini iletti. Antalya ziyaretinden daha sonra bir kıymetlendirme yaparak muhtaçlık durumuna bakılırsa adım atacağız. Gerekli açıklamaları dönüşte yapacağız. Cumhurbaşkanımızın ve ilgili bakanların uyumunda bölgenin yine ihya edilmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bizler de eksik ve aksaklıkların giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Yaraları birlikte saracağız. Kahraman itfaiyeci ve ormancılar içinde ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Üzerinde siyaset yapılmaması, birliğin ve birlikteliğin sağlanması gereken bir vakitte birileri hala iftira atıyor. Palavralarla süreci baltalamaya çalışıyor. Lakin biz süreci toparlamak için duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

BTSO İdare Heyeti Lideri İbrahim Burkay ise yaptığı açıklamada, “Kısa vakitte süratle reaksiyon veren iş dünyasına ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Bölgenin gereksinimi olan her alanda ve hususta BTSO olarak insanımızın yanındayız. Çok fazla canlı tipinin yer aldığı büyük bir alanı kaybediyoruz. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bunu atlatacağız. Bölgede gayret eden herkese teşekkür ediyorum. Ülke olarak birlik ve birliktelik içerisinde felaketle uğraş eden grupların gerisinde durmalıyız. Rabbim inşallah bu biçimdesine güç olayları ülkemize tekrar yaşatmasın.” diye konuştu.

KAYNAK: AA