Bunnumda misler gibi tütüyoru

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader dün gara cavaalaa gedib gederkene moturun benzini terse düşdü, gurrada istob eddi. Orda okul çocuglarının çırınışlarını duydum, ıcıg tanıdım onlara. Alanya'dakı çocugluum geldi aglıma. Gene daldım geddim. Yaz geliverikene güccüglüümüzde havızlarda, dere böetlerinde çimerdik. Çarşafılan güccüg güccüg balıg eniklerini yakalaacaz deyi ooraşırdıg. Daş dovallardan goçmarı yakalar, caara içiddiridig. Ümmü Aba'nın baççasından dud çalardıg. Muzluun yalaglarından töömeken üpler, anam garıya töömeken cacıı eddirirdig. Gedeyde gara inee sirgen otu yoluvermeye gederdig. Otu yolarkana hebire otunaanda gara ilana ıraslardıg. Cüce gazozunun kapaandan fırıg yapardıg. İkiuuruş buldug mu Bamyacı'dan külefte dondurma yerdig. Tellal Niyazi Dayı'dan gırmızı halva, sadırazam lokumu alır, çarşı egmeenin aana gor, ver ederdig ald çeneyi oynadmayı. Gara donulan gargılıın öönde çimerdig. Yaz geliverikene ilikli ilastig babıç alıverilleridi. İlk aldıgları gece sevincimizden endee babıcılan barabar üyürdüg. Esgiler annadmaala bitmez. Bunnumda tütüyoru o günler bilader be. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.