Büyükada’da akülü araç protestosu! Belediye Lideri’ne istifa daveti

baboli

Global Mod
Global Mod
Büyükada’da akülü araç protestosu! Belediye Lideri’ne istifa daveti
Adalar’da akülü araç kullanmasının yasaklanmasını Büyükada sakinleri protesto etti. birinci vakit içinderda Adalar Belediyesi İlçe Meclis Toplantısı’na gelen Adalılar, görüşmede Adalar Belediye Lider Yardımcısı Engin Çelik konuşmasını yaparken reaksiyon gösterdi. Tartışmanın çıktığı görüşmede Adalılar, alkışlar ve bina girişinde bulunan turnikelere vurarak toplantı salonunu terk etti. Belediye binası önünde toplanan Adalılar, “Ada’ya kayyum istiyoruz, lider istifa” sloganlarıyla yarın uygulanacak olan yasaya reaksiyon gösterdi.

“ADADA ADALET İSTİYORUM”

Adalet istediğini söyleyen ada sakini Şerife Balat, “Akülü araç kullanmak benim hakkım. Ben Adalıyım. Adalet istiyorum. Araçla çocukları günde 10 kere okula çıkarıyorum. Akülü aracımın kaldırılmasını istemiyorum. Adada adalet istiyorum. Bugün ilçe meclisinde akülü araçları tartışmamız gerekirken, işi partiye döktüler. Biz buraya parti konuşmaya gelmedik. Akülü araç konuşmaya geldik” dedi.

“BU FORMDA DEVAM EDERSE BUGÜNDEN İTİBAREN ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYECEĞİM”

Okul için servis talep eden ada sakini, “böyle devam ederse bugünden itibaren çocukları okula göndermeyeceğim. Okul, 45 dakika uzaklıkta” diye konuştu. Ada sakini Sabriye Yıldırım ise “Bugüne kadar akülü aracıma hiç şarj almadım. Zira hiç muhtaçlık duymadım. Yalnızca çocuklarım okula başladığı için aldım. Belediye okullar için servis aracı koymuyor” tabirlerini kullandı.

“YARIN AKÜLÜ OTOMOBİLİMDE GECELEYECEĞİM”

Ada sakini Hilal Olcay, “Biz burada Adalılar olarak yaşıyoruz. Bize kimse bir şey sormuyor. Oturduğun masadan karar veriyor. İçeride siyaset yapılıyor. Biz buraya tahlil için geldik. Yarın akülü otomobilimde geceleyeceğim” dedi. Ada sakini Sultan Gülyar, “Belediye bu araçlara en evvel plaka verdi. Bu plakaların bedeli olarak da bin 500 lira para aldı. Ve bu parayı bağış ismi altında aldılar. Madem bu biçimde bir şey vardı belediye niye plaka dağıttı. Biz Adalılar adanın yüksek yerlerinde oturuyoruz. Biz bu akülü araçlara gereksinimi olan şahıslarız. Bizim Adalılar olarak hemen araçlarımız hakkında verilen sonucun geri çekilmesini istiyoruz. Yarın aracımı kapımın önüne koyacağım ve hakkımı türel yollarla arayacağım” dedi.