Bilader bu sene Alanya'da aaçdan düşen çog oldu. Hele "Zeytin toplarka düşmüş" deyi benim duyduum gişi sayısı bile 10'u geçdi. Her sene olduu gibi bu sene aaçdan düşüb ölenler de oldu. Allah ıramed eylesin. Ben de çocuukana yemiş aacından çog düşdüm, onun uçun benim kafam egmeg çetelesi gibi daalıg. Ne vakıd berberin ööne otursam, kafamın tüüsünü keserkene "Ay Amat Emmi, neci endee kafaandakı daaglar?" der. Ben de "Yemiş aaçlarının hatırası" derim. Hindi öndüün bana bi abbab bi habar eleddi. Abbabın adını endeerde deevermeyem. Bu örtmen abbabın annaddıına göre, Alanya Asgerlig Şubesi'nin garşısındakı dovarın birinin içinden bi yemiş aacı bidmiş. Bilisiniz, yemiş arsız olur. Onun uçun, biri birine ökeelendiinde "Ocaana yemiş aacı dikilsin" deyi intizar eder. Bu dovardakı yemişin de çog gözel, dadlı, gara gara yemişleri olmuş. Örtmen emeglisinin biri, engirde yemişin birkisini yeyeen deyi dovarın başına çıgmış. Orda yemiş goparırkana ayaa gayınsıra domuzlag gılmış, gübbedeneg aşşaa uçmuş. Engi düşdüü yerde ayaa da gakamamış, aarı, sızı içinde bi saad orda yadmış. Gabırgası gırılmış. Soona oolunu cep tilefonundan aramag aglına gedmiş. Gari oolu zapıradanag gelmiş, ambılansa habar edmişler, örtmen hasdanede zor toparlamış. Taa engi yazının öörü var.Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.