Bu sefer olmadı!

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Süper Lig'de başarılı bir sezon geçiren Alanyaspor, İlk yarıda İstanbul’da yendiği, daha sonra ise Türkiye Kupasında saf dışı bıraktığı Galatasaray bu kez yenildi. Maçı değerlendireceğim ama herkesin önce empati yapmasını istiyorum. Şu an yenildik diye üzüntülü olabiliriz ama bunlar olabilir. Zira sen bu takımı kendi sahasında hem ligde hem kupada yendiğin zaman o camia nasıl ruh halinde ise bugün sende aynı durumda olabilirsin. Bu yüzden sonucu da aynı soğukkanlılıkla karşılamak gerekir.Maç öncesi kadroya baktığımız zaman Çağdaş Hoca, Galatasaray ile oynanan kupa maçı kadrosunu sahaya sürdü. Tek değişiklik tandemde oynayan Tzevallas/Fatih oldu. Maçın başında rakip takım üstünlüğü ön planda olsa da birkaç pozisyondan sonra müsabaka iki kale önünde oynanmaya başladı.İlk yarıda net ama net olmayan birçok pozisyondan iki takımda yararlanamadı.İlk yarıda iki takımda öne geçebilirdi, sonuçta golü bulan Galatasaray olduğu için de ilk yarı soyunma odasına mağlup girdik. İlk yarıda tabela hariç, lig lideri Galatasaray’ın ne ezici bir oyununu izledik ne de başka bir şey. Durum böyle olunca da ilk yarıda umutsuz ama ikinci yarı için umut veren bir mücadele gösterdik. İlk yarıda en dikkat çeken ayrıntı ise kupa maçında sağ bekte iyi oynayan Tayfur’un bu maçta bölgesinin koridor olması idi. *İkinci yarı klasik şekilde birçok maçta olduğu gibi skor üstünlüğüne sığınarak geriye yaslanan bir rakip ve bunu delmeye çalışan oyuncularımız. Yine üçüncü bölgeye kadar geldik ama son vuruşlarda sonuca ulaşamadık. Etkili olduğumuz dönemlerde ise kaleciyi geçemedik. Boşa dememişler atan ve tutan iyi olacak diye. Müsabakada maçın yıldızı Muslera oluyorsa fazla da söylenecek bir söz yok.İkinci yarı belki rakip çekilerek bizi bekledi. Bu kısmen skora göre yapılsa da ben bunun bize 2 kez saldırarak yenilen Fatih Terim’in bu sefer saldırmadan kontrollü oynayarak kazanmak isteğinden dolayı diye düşünüyorum. İkinci yarı oyunumuzla 1 puanı hak ettik ama rakip Kaleci gününde olunca sıfır puanla maçı tamamladık.Sonuç olarak zevk aldığım ve gurur duyduğum bir mücadele verdik. Evet, saha sonucunu alamadık ama Türkiye’ye bir kez daha Alanyaspor’a saygı duyulması gerektiğini gösterdik.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.