bu biçimde evlat olmaz olsun! Metro saldırganı Emrah Yılmaz hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı

baboli

Global Mod
Global Mod
bu biçimde evlat olmaz olsun! Metro saldırganı Emrah Yılmaz hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı
SABAH’ın ulaştığı ayrıntılara nazaran Emrah Yılmaz, daha da ileri gidip 2018’de annesini rehin aldı. Bu niçinle 2 yıl 12 ay mahpus cezasına mahkum olup cezaevine de giren saldırgan için mahkemenin toplumsal bağlantıları, olaydan daha sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, hal ve hareketleri niçiniyle indirim de uygulamadığı belirlendi.

İstanbul’da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda tartıştığı bayan yolculara bıçak çekip dehşeti yaşatan ‘silahla tehdit’, ‘yaralamaya teşebbüs’ ve ‘halk içinde kaygı ve panik yaratmak maksadıyla tehdit’ hatalarından tutuklanan saldırgan Emrah Yılmaz hakkında çarpıcı bir gerçek daha ortaya çıktı. Metroda terör estiren Emrah Yılmaz’ın İstanbul Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nce ‘kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’ cürmünden 2018 yılında tutuklanıp 2 yıl 12 ay mahpus cezası aldığı ve bu yıl Aralık ayında tahliye olması gerekirken cezasını âlâ halli geçirdiği için 1,5 yıl erkenden tahliyeye edildiği öğrenilmişti.

AİLESİNE DE KABUSU YAŞATMIŞ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye nazaran, babası Ziya ve annesi İpek Yılmaz’ı tehdit ettiği için babası ve annesiyle davalık olan Emrah Yılmaz, şikayetlerini geri çekmesi için ailesine baskı yapmaya başladı. Baskı dehşetli bir tabloya dönüştü ve 30 Mart 2018 günü sabah saatlerinde adeta meskende terör estirdi. “Siz niye şikayetinizi çekmiyorsunuz” diyerek annesini ve babasını tehdit etti. Babasının meskenden çıkmasıyla daha da sonlanan Emrah Yılmaz, gardrobu ve kapıları kırdı. Yetmezmiş üzere annesine hakaretler yağdırdı ve şanssız hanımı darp etti. Meskenin kapılarını da kitledi. Eşinin polise haber vermesiyle polisler kapıya dayandı lakin onlara da kapıyı açmadı. Annesi açmaya çalışsa da müsaade vermedi. Polislerin 2 saatlik gayreti kararı annesini bırakan Emrah Yılmaz hakkında “kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” cürmünden 7 yıl 6 aya kadar mahpus istemiyle dava açıldı.

“ÖLDÜRÜRÜM DEDİ, KAPILARI KİLİTLEYİP BENİ REHİN ALDI”

Yargılamada oğulları hakkında uzaklaştırma sonucu da aldırdıklarını söyleyen anne İpek Yılmaz, olay günü yaşadığı dehşeti anlattı. “Daha evvel de zorla karakola gdolayıp şikayetimizi geri aldırmaya çalıştı. Olay günü ise bana ‘davanızı geri çekmezseniz kocanı öldürürüm’ dedi. Kapıları kilitleyip beni rehin aldı. Eşim polisi aramış. Polisler 2 saat kadar kapıda kendisini ikna etmeye çalıştı” diyerek oğlundan şikayetçi oldu. Şahit olarak dinlenen baba Ziya Yılmaz da, meskenden işe gitmek için çıktığında hakkında uzaklaştırma sonucu bulunmasına karşın oğlunu meskenin ortasında gördüğünü söyleyerek, “Muhatap olmadan konuttan çıktım. Oğlum ise binanın koridoruna çıktı ve bana sen o davalarını geri çek yoksa seni öldürürüm diyerek tehdit etti, ben apartmandan ayrıldıktan daha sonra eşim kullandığı telefondan beni aradı ve oğlumun kendisini rehin aldığını söylemiş oldu” dedi ve o da eşi üzere oğlundan şikayetçi oldu.

BABASI OĞLUNUN CEZAEVİNE DAHİ GİRMESİNİ İSTEDİ

Yalnızca metrodaki bayanlara değil ailesine de kabusu yaşatan Emrah Yılmaz ise, bu vakte kadar ailesine yaptığı berbatlıklar için özür dilediğini belirterek, “Baba beni şikayet etmekle topluma kazandıramazsın. Gel şikayetini çek ben de kendime çeki sistem vereyim. Artık uyuşturucu da kullanmıyorum dedim. Babam da şikayetini çektiğini söylemiş oldu lakin çekmediğini öğrenince kendisini aradım. Şikayetimi geri çekmeyeceğim, cezaevine gireceksin dedi ve telefonu kapattı” dedi. Babasının şikayeti çekmeyeceğini öğrenince de konuttaki eşyalara ziyan verdiğini ve polislerin geldiğini belirten saldırgan, “Bu esnada meskenin kapısına polisler gelip benimle konuştu. Hudutlu olduğum için kimseye ziyan vermemek ismine ondan sonrasında teslim olacağımı söylemiş oldum. Onlar benimle konuşunca sonum geçti ve karakola gittik” dedi. Suçlamayı kabul etmediğini ve babasının iftirası olduğunu öne sürdü.

ANNESİNİ HÜR BIRAKMIŞSA DA POLİSİN SAYESİNDE, İNDİRİMSİZ CEZA

Tarafları dinleyen mahkeme, ihbar üzerine olay yerine müzakereci işçi gönderildiğini ve saatlerce kapı gerisinden Emrah Yılmaz’la görüşüldüğünü belirtti. Görüşme esnasında sanığın uyuşturucu unsur kullandığını, mahkemelerinden dolayı sorun yaşadığını bildirdiği açıklandı. Kapıyı açmaya yanaşmadığı, telefonla yapılan toplantıda ikna edildiğini kaydetti. Mahkeme, Yılmaz’ın konutun kapısını kilitleyerek annesinin meskenden çıkmasına mani olduğunu ve savunmasının cürümden kurtulmaya yönelik olduğunu söz ederek buna prestij edilmediğini vurguladı.

Saldırganın kapıyı açıp annesini hür bırakmışsa da bu durumun polisin ikna eforları kararında olduğunu belirten mahkeme, “kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” kabahatinden 2 yıl 12 ay mahpus cezası verdi ve toplumsal alakaları, hadiseden daha sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, hal ve hareketleri niçiniyle indirim de uygulamadığını kaydetti.

KAYNAK: SABAH – SEDA PARILTI GÜNAYDIN