Bilader, evel zaman Alanyasını ben yazıverdigsire, siz çog hazederimişsiniz. O günleri hatırlaab, dolugsuyanlar, aalayanlar bile varımış. Onun uçun evel zamanını gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoz. Öndüün, çocukana kozdan fırıg yabdıımı annadım, soona da "Ben size evel zaman Alanyasındakı çocugların oyuncaglarını, oyunları annadıvereem" dediidim. Bi de gazoz kapaandan fırıg yapardıg, dööşdürürdüg. Gazoz kapaanı daşıla eyice dövüb düzeldir, ortasından ip geçirirdig. İpi çevirdiimizde engi fırıg fır fır dönerdi, ondan fırıg derdig evel. İki fırıglı çocug garşı garşıya geçer, garşısındakının fırıının ipini kesiceem deyi booşurdu. Engi dööş sırasında çocugların elleri kesilirdi hep. Fırıın ipini kesen üterdi. Forozcug deyi bi ot var, onula oynardıg. Minti, Tipitip sakızlarından çıkan artis foturaflarını birigdirir, enginlerile büsürü oyun oynardıg. Ellig deyi engi artis foturafının birini seçer, bi dovardan yassıca yere salardıg. Soona öteki salar, enercime foturaf yerdeki foturafa düşerse bi artis foturafı üterdig. Taa ne oyunlar varıdı bilader o vakıdlar. Böön gene bana ayırıverdigleri yeri doldurdum. Ötesini de soona yazıvericem. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.