Bilader Alanya'da Topane'yi çoo gişi eyi bilir. Endere Tersane'nin üs yakasıdır. Tersane dedig de aklıma geldi. Yıllardır Tersane'de gayıg yapılmaaverdi. Benim bildiim engirde gayıg yapan en son usda iramedli Mevlid Yücesan'ılan iramedli bobasııdı. İramedli Mevlid Agam, deniz bayramlarında yaalı diree ayallar, biboy yaalardı. Topane'de esgi adamlardan heç kimse galmadı. Garagoca Gabdan yog. Topane Dayı yog. Dokuzbuçug Hasan Emmi yog. Hamit Dayı yog. Şadi Evci yog. Zobu Dayı yog. Goca Bıyıg Kamil Emmi yog. Çakır Dayılar yog. Bilader endeenlerin alayını yazsam kayıt yetmez. İramedli oldular, getdiler. Madem Topane'den konu açıldı. Size böön Topane'den bi hikaye annadıvereen. Topane'li emminin biri oolunu isgeleye Doydu'nun düggenine acil eksee göndermiş. Emmim oğlu gelinceye gadar biboy gonuşurumuş. "Benim oğlan çelööne vardı. Benim oğlan Gızılgule'yi döndü. İsgeleye vardı. Eksii aldı. Sur kapısını geçdi. Merdemenden çıgdı" deyi hemene sayarımış. Aradan hayılaca bi vakıd gecdigden soona oolan bobasına evin avlısından sesdenmiş, "A boba ben taa gedemedim, babıclarımı bulamadım. Babıc ararın" demiş. Ende hikayeele böönkü yazıyı nogdalaalım. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.