Bizim biladerin başına gelen

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader, benim bi ufag bilader var, benim evin yanda oturur. Ufag dediime bagman, yaşı elliyi geçgin. Hayılaca evel buna bi ögsürüg oldu, dogdura geddi, dogdur "Carayı bırag" demiş, bu da bıragdı. "Eferim" dedim biladere. Cara içiliceg bişey deel. Emme carayı salıverinsire boğazı durmaaverdi. Besereg gibi hemene yeyoru bilader. Ondan şişdi geddi, et tavığı gibi oldu bu. Boynu edden dönmeeverdi. Bildiin hırsız kedi boynu gibi oldu. Dün benim evin öönde çardaa çıgmış çağla goparmag uçun. Boğazı durmayoru. Çardaa çıkarkana ordakı tatta merdemen dayanamamış bilader. Basdıında merdemen "Nooldum ben" demiş, gendini salıvermiş. Gırılmış yani. Bilader de güllümgüb aşşaa düşmüş. Bi çıırıg gelir aşşadan "Yetişiver ay Amad Abi" deyi. Sıçıradım, keloolan külüfan olmuş. Bacaa çıgmış, golu bertilmiş. Bacaanı alçıya aldırdıg, golu sardırdıg, eve gücüle getirdig. Bildiin bi gancıg ayı, goluna girdim, üsdüme yüglendiinden her tarafım gırıg gırıg aarıyoru. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.