Bir sezonun sonuna daha geldik

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Pandemiden dolayı taraftarın içinde olmadığı, düşmenin kalkmasıyla boyu uzayan, oyun devam ederken kural değiştirilen Futbol tarihinde yaşamadığımız sorun yumağı kalmayan ligi nihayet bitirebildik. Alanyaspor Ligin son maçında geçen hafta düşmesi kesinleşen Ankaragücü’nü yenerek zorlu ligi galibiyetle kapadı. İç sahada 40,dış sahada 20 puan toplayarak ilginç bir istatistiği olan Alanya spor bu galibiyetle 60 Puana ulaştı ve Ligi 7.sırada tamamladı. Bu maç özelinde yapacağımız tek analiz, çok fazla eksik oynayan takım karşısında galibiyet önemli ama doğru tespit yaptırmaz. Bize Ana karakter oyuncu lazım, yardımcı karakter değil. Alanya spor’a iyi oyuncular kazandırıldı ama bir o kadar da yük yüklendi. Bunlardan kurtularak Ana karakter rolündeki oyuncuları almazsak önümüzdeki sezon başka boyuta geçeriz. Ben şimdiden söyleyeyim. *** Sezon başı ilkyazımda, bu sıkışık maç takviminde oyuncularımızın performansının aynı seviyelerde kalmayacağını, kadro planlamamızda hatalar olduğunu yazarak yüksek bütçeli takımlar arasında ilk 10’da kalmak başarıdır demiştim. Şimdi geldiğimiz noktada ben başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Normalde, bu sıralamayı taraftar da başarılı görürdü ama uzun haftalar Lider kalmamız, verilen demeçler ve oyuncuların Ligin ilk bölümünde gösterdiği performans dolayısıyla kendiliğinden hedefler oluştu. Bunun yanında Kupadaki yükseliş elenmeyle sonuçlanınca ne yazık ki bir anda demorilize olan kişiler takımımıza haksız yere ağır eleştiriler yaptı. *** Bu eleştiri sürecinde kalbinde Alanya spor sevgisi taşıyanları ayrı bir yere koyarak analiz yapmak gerekir. Zira eleştirenlerin büyük çoğunluğuna baktığımız zaman, ya Camiamızı yönetenlerle hesabı olanlar, ya Büyütülmüş takım taraftarı ya da Alanya spor tarihini, geçmişini bilmeyen, Süper lige çıkış ile sözde destek veren kitleler oldu.Özellikle de ne zaman büyütülmüş takımlarından hangisi ile oynarsak oynayalım, oluşan saha sonuçlarından sonra eleştiri sınırlarını aşan mesnetsiz iddialar ile karşılaştık, linçlere uğradık. Sosyal medya hesaplarımız, Hocamız, oyuncularımız sözel saldırılara uğradı. Uzun bir süre enerjimiz buralarda düştüğü için bu zaman zaman sahaya da yansıdı. *** Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen 9 İl takımını bu sezon sıralama da altımıza aldık. Taş olsa çatlardı diyeceğimiz bu saldırılara ve diğer etkenlere rağmen bu sezon başarılı işler yaparak kapanışı da iyi bir yerde yaptık. Daha da önemlisi Süper Ligde 6.sezonumuzu da oynayacağız. Dün Misafir denilen takım bugün bu sevilerde kalıyorsa sağduyulu her insanın şapka çıkartması gerekir. *** Bu vesile ile bizi 5 yıldır bu zorlu ve kirli Ligde tutan, beklenen desteği göremeden bir avuç insanlarla takımı ayakta tutan, yüzümüzü yere değdirmeyen Alanya spor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Yönetim kuruluna teşekkür ederim. Ayrıca bu sezon ki ağır saldırılara rağmen itikatlı davranan Sosyal medya sorumlularına ve tüm profesyonellere eski bir Krampon olarak teşekkür ediyorum. *** Bu sezon tüm maçlar oynanırken sizlere ilk anda gördüklerimi, saha analizlerimi yanlış veya doğru bildiğim, gördüğüm şekilde aktarmaya çalıştım. İşimizin büyük kısmı eleştiri odaklı olduğu için överken eleştirilerimi de yapmaya çalıştım. Sahada ne gördüysem bunu anlattım. Her zaman amacım ‘’Bağcıyı dövmek değil, Üzüm yemek’’oldu. 40 maç sonunda Bugün son kez Maç Analizi yazımızı kaleme aldım. Yeni sezonda neler olur bilemem, o yüzden kalplerini kırdığım insanlar olduysa herkesin huzurunda özür dilerim.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.