Bi megdeb hikayesi taa

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader böön de megdeb işine devam ediyoz. Evelki hocalar çocuglarıla yalınız mekdebde deel her yerde ilgilenilleridi. Ben duyardım, ıramedli Alanya Lisesi örtmeni Necati Pala, megdebden gaçan talebeleri sinamalardan toplardı. Necati Hoca boba adamıdı, dersden gaçan talebenin yakasını salmaz, dayaa da atardı. O vakıdlarda liseye bi iradiyo açıldıdı. Lisenin iradiyosundan okuldan gaçan talebelerin adlarını duyururlarıdı. Apolyadan bangır bangır gaçanların adı okunurdu. Böön gene bi megdeb hikayesi taa annadıvereem. Bi vakıdların Binbir Çeşid Baggaliyesi'nin saabı olan ıramedli Tellal Niyazi Dayı, çocukana Durbannas'dakı bi medresede okurumuş. Medresenin bi muallimi varımış, çog serd bi adamımış. Tellal Niyazi Dayı'yı üç sene sınıfda gomuş. Gari Niyazi Dayı'nın anası bigün medreseye çıkavarmış. "Müderris Efendi, benim Niyazi bu sene de sınıfı geçmezse beni öldü bil" demiş. Müderris "Ay aba, senin Niyazi endee sınıfı geçerse, sen asıl beni öldü bil" demiş. Tellal Niyazi Dayı'yı müderris bita sınıfda gomuş. Öteki sene müderris deeşmiş de, öteki müderris dayıyı bi üs sınıfa geçirivermiş. Bazarörtesi günü de Alanya'nın meşur tomofil boyacısı İhsan Usda'nın bi megdeb hikayesini annadıvericeem. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.