Bilader Alanya'da dee esgilerde bi geleneg varıdı. Hindi endee geleneg bayaa bi tavsıdı. Emme lekin ende gelenee devam eddiren sulaleler de var. Alanya'da ben engile bayaa bi barışıg yemeene gatıldım. Barışıg yemee deyi neye deller bi annadıvereem. Hindi bi gızıla, oğlanı nişanlarsın, oğlan tarafı gız tarafını nişandan soona hööle dörd başı maamur bi yemee çıırır. Yemegde ilanın eti, guşun südü olur. Ondan sonacıma bitakı sefere de gız evi oğlan evini barışıg yemeene daved eder. Engi iş bi de düünden soona olur. İşler yamaçlı olur, ballar gömecli olur. Hunu demeg isdeller. "Hazederseniz bizi, hazederiz sizi." Magsad gız eviile, oğlan evinin aazlarının dadlarının bozulmaması. Hindi gelelim dee esgilerde Alanya'da yaşanmış bi barışıg yemee hikayesine. Oğlan evi Obalı, gız evi Depe'nin altındakı Gurşunlu'dan. Oğlanın bobası böyüg portakal, ilimon baccalarının saabı. Gızın bobası da atadan intikal gasab. Gari oğlan evi, gız evini nişandan soona barışıg yemeene çıırır. Gızın bobası da gasab olduundan avradına hööle gözelce bi kelle paça çorbası bişirddirir. Böyügce bi çencereye godurdur. Bi de gumbar dolması doldurdur. Onu da böyüg bi çencereye godurdur. Oba'dakı barışıg yemeene gederkene, endeenleri de götürmüşler. Laf tam ayarını aldı emme benim yer biddi bilader. Öörünü de yarın yazıverem. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.