Beşiktaş’ta Lider Karaveli’den transfer açıklaması! ‘Talebim olmadı’

Semedov

New member
Beşiktaş Teknik Yöneticisi Lider Karaveli, Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Karaveli’nin açıklamaları şu biçimde;

İstanbul’daki hava durumu, saha idmanlarına mahzur olacak durumdaydı. Saha idmanlarına fazlaca gereksinimimiz vardı. Bugün Beşiktaş ile 52. günüm. Her gün değerli, sayarak gidiyorum. Çok hoşuma gidiyor bu. Çalışmak, idman yapmak için fırsat bulamıyorduk. Çok fazla maç yapıyorduk. bu biçimde bir sureci birinci kez yakaladık. Yakaladığımızı düzgün kullanma isteğimiz vardı. Hem fizikî, hem oyun açısından bu biçimde bir çalışmaya muhtaçlığımız vardı. Burada o şartları yakaladık. Şu ana kadar her şey yolunda ve uygun. Oyuncuların iştirakleri son derece yüksek. İstanbul’a döndüğümüzde de maç döneminde karşılığını alırız. Burası küçük bir temel ve üzerine katlar atacağız.

“GOL SORUNU YALNIZCA BATSHUAYI İLE İLGİLİ DEĞİL”

Batshuayi ile ilgili biz aslında oyun beklentilerimizin büyük bir kısmını geri alıyoruz. Gol beklentisiyle ilgili tam manasıyla geri dönüş olmuyor. Çok fazla konuma giriyor. Bir santrforun ortalama gireceği konumdan daha fazla duruma giriyor. Bu sevindirici aslında. Oyun yanlışsız bir oyun ve onu ziyadesiyle konuma sokuyor. Son nokta vuruş. Yanlışsız vakit içindema, hakikat vuruş üzere şeyler var. Batshuayi ile egzersizlerden daha sonra İstanbul’da da gol vuruşlu çalışmaları yaptık. Batshuayi, geri kalan maçlarla vuruşlarla ilgili durum değişiklikleri yaşayıp gol sayısını artıracaktır. Bütün gol ile ilgili durumu onun üstüne yüklemek gerçek değil. Onu kimi vakit hakikat vakitte topla buluşturamadığımız vakit içinder oluyor. Yalnızca Batshuayi değil biroldukça oyuncu durumlardan faydalanamıyor. Umarım Batshuayi bundan daha sonraki konumları golle sonuçlandırabilir.

“PJANIC GİBİSİNİ GÖRMEDİM”

“Pjanic ile idmanda, maçta olmak, Beşiktaş’ta seyretmek keyif verici. Pjanic ile ilgili oyunu yavaşlattığına dair yorumlar oluyor. Alanda Pjanic kadar süratli düşünen çok oyuncu görmedim. Pjanic sahanın tamamını nazaranbilen, en yanlışsız opsiyonu süratli biçimde bulabilen bir oyuncu. kimi vakit oyuncular onun suratına yetişemiyor. Çok geride kullandığımıza dair kelamlar var. Oyun kurarken Pjanic var ise kullanırsınız. Her durumda topu alacak, kadrosu rahatlatacak, gerçek opsiyonu bulabilecek oyuncu. Biz kendi oyunumuzu rakip alana götürmek istiyoruz. Kendi yarı alanımızda kaybettiğimiz top sayısı fazla. bu biçimde olunca rakibin konum bulma ihtimali de yüksek. Biz yalnızca Pjanic’i değil, oyunumuzu da rakip alana almak istiyoruz. Oyuncular Pjanic’le oynarken çok keyif alıyordur.

“TEKNİK ADAM GÖRÜŞMELERİ BENİ ETKİLEMİYOR”

Ben her sabah uyanıp Beşiktaş için en gerçek ne yapabilirim diye güne başlıyorum. bu biçimde kulüplerde, bu kadar büyük topluluklarda bu tip konuşmalar hayli bedelli, fazlaca meslekli teknik adamlar varken de konuşulur. Beni hiç etkilemiyor. Günü en yanlışsız biçimde grubumuzla geçirmek istiyorum.

Ben özel bir durum yaşadım. Kayserispor maçında geri düştüğümüzde de, kazandığımızda da. Bu bakılırsavin bana verilmesi değerliydi. Türkiye’de epey fazla gerçekleşmeyen bir durumdur. Genelde yardımcı antrenörlerle devam eder. Beşiktaş üzere büyük bir topluluk U19 sorumlusuna bu vazifesi verdi. 3 günlüğüneydi, 52. güne girdik. 3 gün de olsa, 1 maç, 1 idman da olsa gururunu yaşadım. Hiç korkmadım, çekinmedim. Kayseri maçında geri dönüş vardı. Müspet güç maçı getirdi.

“BEŞİKTAŞ’I YORAN ŞAMPİYONLAR LİGİ OLDU”

Beşiktaş’ı başkalarından ayıran Şampiyonlar Ligi macerası. Şampiyonlar Ligi’nde UEFA Youth League olduğu için bir arada seyahat ettim. 6 maçın tamamını seyrettim. Çok sert maçlar oynandı. Hem bu maçların yoğunluğu ve yorgunluğu, bir yandan da kritik oyuncuların kritik vakit içinderda sakatlanması, tam istenen ve en uygun takımlarla maça çıkılamaması Beşiktaş’ın kayıpları daha fazla yaşamasına niye oldu. Bu yüzden en üstte olan rakibin gerisinde kaldı. Türkiye Ligi’nde oynanan oyunların bir birçoklarında Beşiktaş kazanan oyuna yakın oyunlar oynadı.

Askerlikte günler geriye gerçek sayılır. Uzun bir askerlik yaptım. Ben burada yaşadığım her günün değerini bilerek ileri gerçek sayıyorum. Benim için her gün kıymeli burada.

“ANTRENÖRLÜĞÜ AŞKLA YAPAN BİR İNSANIM”

Oyuncuları, yalnızca alanda hazırlamak kâfi değil. Atletik performansın yanı sıra ruhsal performans departmanı da kesinlikle kulübe eklemeliyiz. Yetişme sürecinde oyuncularımız, kesinlikle işin uzmanlarından dayanak almalı. Futbol antrenörlüğünü, aşkla yapan bir beşerim. Antrenör olmaya devam edeceğim lakin nerede olacağına dair bir fikrim yok. Bugün Beşiktaş’ta, tahminen yarın da Beşiktaş’ta, tahminen de dünyanın rastgele bir yerinde antrenörlük yapmak istiyorum. Sihirli bir değneğim olsa, ‘Beşiktaş dünyanın en büyük kulübü olsun’ dokunuşunu yaparım. Bir amatör maçtaki antrenörün, bir atağı bile ufak açabilir. Her türlü maçı izliyorum fakat sonunda kendimle ilgili ideolojiyi oluşturuyorum. Örnek aldığım teknik yöneticiler var lakin isimleri bende kalsın.

“SALİH VE HASIC’İN OYNAMASI GEREKİYOR”

Salih değerli bir oyuncu. Çok genç yaşta büyük bir transfer yapmış bir oyuncu. niye Salih orada? Oynamaya gereksinimi var. Bu kalabalıkta mühlet bulamadı. Hasic’te de birebir durum var. Daha fazla oynaması gerekiyor. bu biçimde bir takımda müddet bulması kolay değil. Daha fazla oynayacağı bir yere gitti. Hasic’in gereksinimi daha fazla müddet bulmak.

“TRANSFER TALEBİM OLMADI”

Benim bir transfer talebim olmadı bugüne kadar, hiç olmadı.