Beşiktaş’ta Ahmet Parıltı Çebi’den Fikret Orman’a sert sözler! “Size ‘Paralar nerede’ diye bağırtan…”

Semedov

New member
Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi, 2019 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Konseyi’nde açıklamalarda bulundu.

Çebi, eski lider Fikret Orman devrinde yapılanları sert bir lisanla eleştirirken, Orman’ın maaş ödemesi yapmayacağını UEFA’ya bildirdiğini ve UEFA’nın da bunu kabul ettiğini söylemiş oldu.

İşte Çebi’nin açıklamaları;

Mali ve İdari Genel Konseyleri, pandemiden dolayı istediğimiz vakitte yapamadık. Mayıs ayında 3 kupayı kaldırdıktan daha sonra popülist olarak bir genel şura yapabilirdim lakin derdim o değildi. Mayıs ayında 3 kupa kaldırmış olan kulübün taraftarlarının bunun tadını çıkarmasını istek ettim.

“HAKEMLERLE İLGİLİ YARIN KONUŞACAĞIM”

Bizi eleştirenler var Twitter’da. Konutlarında sıcacık otururken, ben iki kovid, bir tane de kol kırığı geçirdim. Helal olsun. Eleştirin ancak insaf biraz! Toplumsal medyada abuk sabuk tenkitler yapanları esefle kınıyorum. Bugün burada yoklar, malum şahıslar aslına bakarsan biliyorsunuz. Hakemlerle, konseylerle ilgili hususları yarın konuşacağım.

“SİZE ‘PARALAR NEREDE’ DİYE BAĞIRTAN BEN DEĞİLİM”

Bizdilk evvelki idare ve liderin, mayıs ayında “Paralar nerede?” denirken aday olduğunu biliyorsunuz. Bunlar, “Paralar nerede?” dendi diye ekim ayında gittiler. 2 ayda ne değişti de gittiniz? Daima hodri meydan, altımızı oyuyorlar diyorlar. Kim oyuyor kardeşim? Çıkın burada “Benim altımı bu oydu” deyin. Ben kimsenin altını oymadım. “Paralar nerede?” diye bağırtan ben değilim. Kendi elinde kameralar vardı, bağıranlar gözüküyordu, onları çağırır sorarsınız.

“UEFA’YA ‘MAAŞLARI ÖDEMEYECEĞİZ’ DİYE DİLEKÇE VERMİŞLER”

Eylülün sonu itibariyle UEFA’dan pak kağıdı alıp, Avrupa kupalarına katılabilmek için borçlarınızı ödeyeceksiniz ve Avrupa gayretinizi vereceksiniz. Onlar buradan giderken, UEFA’ya dilekçe verdiler, “Eylülün ödemelerini yapmayacağız, ekimde seçim var” en çok içerlediğim yer burası. UEFA buna nasıl müsaade etti, o da meçhul.

“GARİBANLARIN TAZMİNATINI ÖDEMEMİŞLER”

O ödemeleri Ekim’in 21’inde seçimle gelen, 4 gün ömrü olan bu idarenin önüne koydular. Kendi mali bütçelerimize, düşüncelerimize katlanarak bir ortaya getirdik 3-5 kuruşumuzu, bu sorunu çözdük. Bunu çözerken, meskenlerimizi ipotek verdik. Gidenlerin ipoteği yoktu. 1 kuruş alacaklı gitmediler. Bu yapılanları hakikat bulmuyorum. Önümüze büyük bir enkaz bırakıldı dedim. Kulübün CEO’su ayrılmış. Ne vakit ayrıldın? 2 gün evvel. Bizi niye beklemedin? Kapıdan içeri giriyorum elektrikler yanmıyor. 3 tane sekreter kapıda, 2’si gitmek istiyoruz diyorlar. Gidin diyorum, tazminatımızı verin diyorlar. Garibanların tazminatını vermemişler, kalantorların 500 bin lira hesaplarına para yatırıp gitmişler. İşte bu sebeple şikayetçiyim.

“KİM GELİRSE GELSİN DENETLEME YAPILACAK”

Bu rapor, bizim boynumuzun borcuydu. İbra edilmemek, kol kırılır yen ortasında kalır diye bir şey yok! İbra edilmemek de beşerler için değerli olmalı. Başınız dik geleceksiniz, kulübe hizmet edeceksiniz. İbra edilmeyi talep edeceksiniz, bizatihi olmayacak. Hazırlanan raporla ilgili kimselerle bir garezim yok. Ben de o devirde varmışım, ben o periyotta olmadığımı söylemedim ki. Tahminen ortasında benimle ilgili de bir şeyler vardır. her neyse cezası, bedeli ödeyeceğim! Bundan daha sonra bu kulübe kim gelirse gelsin, hizmet ederken kendisinden daha sonra birilerinin gelip denetleme yapacağını bilmesi lazım. Bunun örf, adet haline gelmesini rica ediyorum.