Beşiktaş Teknik Yöneticisi Sergen Yalçın derbi daha sonrası deklare etti! “O anda şoke oldum”

Semedov

New member
“Kaç haftadır gözüme uyku girmedi, tüm ekiple tek tek konuşup Beşiktaş duruşunu hissettirdim. Biz baskılı başlayacaktık, planımız oydu. Birinci golü yedikten daha sonra geri dönüş için uğraşımızı bırakmadık. Tüm oyuncularımın gösterdiği performans harikaydı. Kazanma isteklerini ortaya koydular ve başardılar.”

Lig ve Şampiyonlar Ligi’ndeki kayıpların akabinde Galatasaray galibiyetiyle birlikte hayata dönen Beşiktaş’ta teknik yönetici Sergen Yalçın maçı 2-2’ye getirebilecek penaltıda kulübede sıkıntı onlar yaşadığını söylemiş oldu. Sergen Yalçın müsabaka sonunda memnunluğunu Hürriyet ile paylaşırken şu açıklamaları yaptı:

RAKİBİMİZİ UYGUN TAHLİL ETTİK

“Yardımcı antrenörüm Murat Şahin ve teknik takımım ile rakibimizi tahlil etmiştik. Biz de Avrupa kupaları daha sonraları düşüş yaşıyorduk. Rakibimizin baskı kuracağı alanları tespit ettik. Galatasaray’ın da epey yetenekli oyuncuları var.”

Oyuncularıma tek tek armanın değerini anlattım

“Kaç haftadır gözüme uyku girmedi. Bu maça fazlaca konsantre olduk. Kimse algılara inanmasın. Tahlil takımımız titiz çalıştı. Oyuncularımın birçok sakatlıktan yeni çıkmış, değerli futbolcularım ise 2 egzersizle maça hazırlandı. Hepsi ile tek tek konuştum. Maçın değerinden çok Beşiktaş armasının ehemmiyetini anlatıp Beşiktaş duruşunu hissettirdim. Zira kaybettiğimiz puanlar düşüşe niye olmuştu.

Çabayı HiÇBiR VAKİT BIRAKMADIK

Biz baskılı başlayacaktık, planımız oydu. Golü yedikten daha sonra dönüş için uğraşımızı bırakmadık. Öyuncularımın gösterdiği performans süperdi. İsteklerini ortaya koydular ve kazandılar.”

O ANDA ŞOKE OLDUM

“78. dakikadaki penaltıda kulübede gerilime girdim. Maçı birliktee bitirebilirdi. Düzgün oynamanın karşılığı bu olmamalıydı ve Ersin, teknik grup ile irtibatıyla başarılı oldu.”

“G.Saray’da tehlikeli oyuncular vardı. Tedbirimizi aldık ve alanımızda konum oluşturmalarına müsaade vermedik. Daima söylerim; futbol yanlışlar oyunu. Ben dahil herkes kusur yapabilir. Yediğimiz gol büsbütün kusurlar zincirinden oluştu.
Ancak önemsemedik. Oyuncularıma tek bir şey söylemiş oldum: ‘Formanızın hakkını verin’.

birlikteLİĞİ HAK ETMEMİŞTİK

78. dakikada Vida’nın konumunda gösterilen penaltıda kulübede gerilime girdim. O an şoka girdim. Maçı birliktee bitirebilirdi. Güzel oynamanın karşılığı bu olmalıydı. birlikteliği hak etmemiştik. Kaleci Ersin, teknik takım ile irtibatıyla başarılı oldu. Ve Muhammed’in atacağı köşeyi işaretle uyardı.”

SONUNDA ORTA ALANDA ülkü 3’LÜYLE OYNADIK

“Necip stopere alışık ve hayli da başarılıydı. Daha evvel de stoper oynamıştı. Umut’u da unutmayalım; epey savaştı, uğraş etti ve bir de asist yaptı.”

“Normalde Beşiktaş’ın orta alandaki üçlüsü Josef, Pjanic, Ghezzal… Ancak haftalardır sakatlık üzere niçinlerle ülkü üçlümüzü kullanamadık. Tüm oyuncularım bu maçta istediğim üzere uğraş edip oynadılar. 3 Türk oyuncuda seçim yapmak gerekiyordu. Galatasaray karşısında atak oyuncuları seçtik Necip’i geride kullanmak zorunda kaldık.

NECiP VE UMUT DA ÇOK düzgündü

Necip stopere alışık oyuncu ve epeyce da başarılıydı. Daha evvel de stoper oynamıştı. Bu ortada Umut’u unutmayalım; hayli savaştı, uğraş etti ve bir de asist yaptı. Sağ kanadımız yoktu. Onları değiştirmek istemedik. Yabancı oyuncu hakkını atak çizgisinde kullandık.

KAZANMAMIZDA EN BÜYÜK FAKTÖR TARAFTARIMIZDI

“Maçı galip bitirme psikolojisi baskı oluşturdu. 80. dakikaya kadar baskı alandaki üstünlük ve oyun denetimi bizdeydi. Beşiktaş’ın kazanmasında en büyük faktör; taraftarlardır. 90 dakika boyunca alanda gayret eden oyunculara verdikleri dayanak ve moral unutulmaz. Maç bitiminde en hoş tablo soyunma odasında yaşandı. Gruba emeği geçenler, malzemeciler, sağlıkçılar, tesis çalışanları ve futbolcular ile aile tablosu çizdik, bütünleştik, birleştik.”