Berber Hasan'ın galecilig günleri

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader benim av guşlarımdan Leklek Hüseen bi habar getirdi. Bizim Mamıdseydili meşur Berber Hasan, gelene gedene annadıveririmiş. Leklek Hüseen "Milletin gülmegden gannı daalıyor, bi de sen yazıver" dedi. Bilader, Berber Hasan'ın annaddına göre olay hööle. Hasan Usda, Mamıdseydi'de böyümüş, asgere gedmiş. Icıg asgerlig eddigden soona bi gün komutanlar, asgerlerile barabar top oynacaglarımış. Komutanın biri usdayı çaarmış "Sen de oyna" demiş. Usda "Komutanım, ben Mamıdseydi'de gabagcılıg yabdım, çalışmagdan top oynamaya fursatım olmadı. Bilmem top oynamasını" demiş. Komutan "Galeye geç o zaman" demiş, usda mecbur geçmiş. Icıg soona biri bi şut çekmiş, top usdanın yüzüne şapada düşmüş. Usda yıldızları saymış, başı dönmüş, olduu yere yıılmış galmış. Asgerler sıçıramışlar, usdaya golonya tütürdmüşler, iki asger goluna girmiş, revire admışlar. Hindi Berber Hasan "Bilader engi olaydan soona beerde top görsem yolumu deeşdirir oldum" derimiş. Burdan Berber Hasan'a selam elediyoz. Hayılaca olmuş emme gene de geçmiş olsun deeyoz. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.