Bilader, dün Durna'nın Amad'ı yazıverdiidim. Amat, Dineg'de ilg tünele varmadan, az beride şebidcilig, içli bazlamacılıg işi yapar. Amat bi iş adamı, bi tarafdan da Yassıdepe'de adcılıg eder. Geleni gedeni ata bindirir. Engi işden de yolunu bulur. Amad'ın 5-6 dene atı var. Atların nalları esgimiş, Alanya'da da nal çakan bir iki gişi galmış hindi. Onlar da yüklerini yokarı yığallar, ata nalı çog fiyetli çakarlarımış. Nal parası verirkene Amad'ın dini imanı gevremiş. Sanayiye bi marangozun yanna varmışımış, orda aletirigli bi irende görmüş. "Ben engi irendeele atın esgi nalını, dınnaanı temizler, gendim çakarım" deyi düşünmüş, engi irendeden yeni birini almış. Endeeni atların ahırına getirmiş. İrendeyi çalışdırdıında atlar carıltıdan havaya küplemiş. İrendenin sesi de berbad çıkarımış. Amat bi türlü atları zabdedemiş. Düşünmüş, daşınmış, gaşınmış, hööle bi formil bulmuş. İrende sesini basdırmag uçun, guvadlı bi teyib getirmiş, ahırda disgo çalgısını eşguvatına açmış. Cassıkı, cussuku çalgı çalınıka atlar irendenin sesini duymadıından duruvermişler. Amat da atların dınnaanı gözelce temizlemiş, nalı gendi çagmış, mesarifden gurtulmuş. İş bilenin, gılıc guşananın boba. Burdan "Eferim Amat" deyoz. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.