Ben şok! Ama güzel şok!

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Tarih tekerrür ederek Alanyaspor geçen yıl Türkiye Kupası'ndan elediği Galatasaray'ı tekrar kupa dışına itti ve yarı finale çıktı. Ne yalan söyleyeyim; gerek Galatasaray'ın kadro yapısı, gerekse son haftalarda gösterdiği performanstan dolayı favorim rakip takımdı. Bunu da önceki akşam Dim TV Spor'daki programımızda dile getirdim, hatta maç öncesi kadrolar açıklandığı zaman da işimizin çok zor olduğunu ironi şeklinde beyan etmiştim. Gerekçeli sebebimde yapılmaması gereken bir maçta yapılan rotasyonlar idi. Hiç kıvırmaya da gerek yok, sadece ben değil yüzlerce insan da bu rotasyonu görünce aynı duygulara kapıldı. Tabi ki doğal olarak benim de tahminlerim geri dönüşüm kutusuna gitti. *** Müsabaka başladığı zaman rakibin üstümüze geleceğini düşünürken, kontrollü bir oyun izlemeye başladık. Berkan ve Umut'u defansın önüne yerleştiren Çağdaş hocanın önlerinde Salih'e görev vermesi ile bu bölgede hem pas trafiğini iyi yaptık, hem de rakibe baskı yapıldı. Top rakibe geldiği an adam adama oynamaya çalışan Alanyaspor, top bizde iken de çoğalarak hücum etti. Bunda da başarılı olan Alanyaspor ilk yarı boyunca tehlikeli ataklar geliştirdi. 29. dakikada Marafona'nın uzun pasında topla buluşan Babacar rakibini ekarte ederek düzgün bir vuruşla golü buldu. Kontrollü oyunu sürdüren ekibimiz 10 dakika sonra çıktığı kontra atakta Salih'in sert vuruşu golle sonuçlanınca 2-0 öne geçtik. Bu golden sonra başka gol olmayınca soyunma odasına 2-0 önde girdik. *** İkinci yarı daha ilk yarının mutluluk şokunu atlatmadan bir anda maç 3-0 oldu. Sağdan inen Tayfur düşürülünce kazanılan penaltıyı Babacar gole çevirdi ve işte o an rakibin fişini çekerek yarı finale çıkmış olduk. Golden sonra oyunu tamamen kendi bölgesinde oynanmasına izin veren Alanyaspor rakibe boş alan bırakmamakta ve alan daraltarak maçı tamamladı. Siz bakmayın 3-0'dan sonra rakibin ataklarına. Alanyaspor istediğini aldı ve son bölümün böyle oynanmasına izin verdi. Yapılan değişiklikler ritmimizi bozarak 2 gol yememize sebep olsa da hikaye bizim açımızdan mutlu bitti. *** Başlıkta da yazdım; sonucunda yanıldığım bir maç oldu. Genelde öngörülerim çıkar ama bu sefer çıkmamasına mutlu olduğumu söyleyebilirim. Lig maçlarında pek başarılı olmayan rotasyonların vitrin maçında tutması da ayrıca dikkat çekiciydi. Elenseydik yaptığı rotasyonlarla eleştireceğim Çağdaş hocayı kazandığı için de eğilmeden bükülmeden tebrik etmek istiyorum. Elbette oyuncuların katkısı büyük ama rakibi iyi analiz ederek aldığı risklerin sonuç vermesiyle bu maçı Çağdaş Atan hocaya yazmak gerekiyor. Tebrikler hocam, tebrikler takım.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.