“Belki Türkiye’den bir ekiple anlaşırım…”

Semedov

New member
Üç kıtada ulusal ekip çalıştıran sayılı antrenörler ortasına giren deneyimli teknik yönetici Engin Fırat, “Güzel bir his. İnşallah Amerika kıtasını da buna dahil ederiz ancak hiç bu biçimde bir gayem olmadı açıkçası. Zaten gelişti. Milletlerarası alanda fark oluşturdukça dünyanın her yerinde sizin isminiz geçiyor. Yirmi sene evvel de tam bunu demiştim, Türkiye’de beni tanımasınlar, kâfi ki dünya bu Türk’ü bilsin. Motamot de bu biçimde oluyor” diye konuştu.

“Şu an için maalesef bir grup belirsizlikler var”
Kenya’dan ayrılacağı istikametindeki haberlere de açıklık getiren Engin Fırat, “Spor Bakanı ve Federasyon Lideri içinde, tam da benim ülkeye yeni ayak bastığım sıralarda sürtüşme yaşanmaya başladı. Onun üzerine Spor Bakanı, Federasyonu bakılırsavden aldı ve kendi grubunu kurdu. Tabi FIFA ortaya girdi ve bunun kabul edilmeyecek bir durum olduğunu deklare etti. Bu süreçte Federasyon Lideri tutuklandı, oynayacağımız maçların akibeti belirsizleşti, maçların iptalinden ve men cezalarından bahsedilmeye başlandı. Yani sahiden ruhsal ve idari açıdan sıkıntı koşullarda ulusal maçlara çıktık ancak oyuncular epey büyük karakter gösterdiler. Ben de hiç bir vakit şikayet eden, mazeret arayan bir yapıda olmadım aslına bakarsanız. Aslında Federasyon Lideriyle 3 yıllık bir mukavele üzerine anlaşmıştık zira ben burada fazlaca kuvvetli bir kadro oluşturacağımı biliyorum fakat bu gözaltı süreçleri ve atanan kayyumdan dolayı kaideler farklılaştı. Artık Spor Bakanının kurduğu takım benimle görüşmek istediklerini deklare etti. Taraftardan da onlara önemli bir baskı var, benim devam etmem için. Şu an için maalesef bir ekip belirsizlikler var. Öbür yandan FIFA’nın Kenya’ya men cezası vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Çok acı ancak maalesef gerçek” formunda konuştu.

“FIFA acımaz!”
Kenya’nın başında kalmayı isteyip istemediğinin sorulması üzerine Fırat, “Evet, epey genç ve fazlaca yetenekli çocuklar buldum. 17 yaşındaki Ouma’yı son iki maçta oynattım. Hiç korkmam, güvenirim gençlere. Onun haricinde ülke ve insanları epeyce hoş. Keyifli oldum orada. Lakin benim elimde değil, FIFA acımaz” yanıtını verdi.

“Belki Türkiye’de bir kadroyla anlaşırım”
Engin Fırat, diğer gruplarla görüşmeler olup olmadığına ait ise, “Tabi ki çabucak arayanlar oldu ancak acelem yok. Kenya’da durum aslına bakarsanız 2-3 haftada netleşir. Şu an için bir sonucum yok, bir daha bir ulusal ekip olabilir ancak bu sefer kulüp kadrolarını da değerlendiriyorum. Tahminen de sürpriz yaparım ve Türkiye’den bir ekiple anlaşırım ancak şu an için net bir yanıt veremem” dedi.

“Sanırım Kuntz ekibimize alışmıştır”
Dünya Kupası play-off’ların Portekiz ile eşleşen A Ulusal Kadro’nun bahtını da kıymetlendiren Fırat, “Çok kuvvetli bir yol olacak zira daha sonrasında da İtalya bekliyor. bu biçimdesine kuvvetli rakipleri aşabilmemiz için Fransa ve Hollanda’yı yendiğimiz üzere, Norveç’i deplasmanda yendiğimiz üzere oynamamız lazım. Sanırım Kuntz da kadromuza alışmıştır, birinci güç imtihanlarında her Türk üzere ben de üstün muvaffakiyet dilerim” açıklamasını yaptı.