GEÇTİĞİMİZ günlerde kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılmasını kapsayan Whatsapp’ın yeni gizlilik sözleşmesinde yeni gelişmeler yaşandı. Söz konusu sözleşmenin yayınlanması sonrasında diğer mesajlaşma uygulamalarına yoğun bir göç yaşanırken Whatsapp’ın yapacağı açıklamalar da merak konusu olmuştu. Whatsapp yaptığı açıklama ile yeni gizlilik sözleşmesi konusunda geri adım atmayacağının sinyallerini vererek yanlış anlaşıldıklarını, kullanıcı mesajlarının okunmasının söz konusu olmadığını belirtmişti. Fakat düne kadar hali hazırda sözleşmeyi kabul eden kullanıcıların akıbeti hakkında bir bilgi verilmemişti. Beklenen açıklama ise bugün geldi. Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan yeni açıklamaları değerlendirdi. ‘HESAPLARI 120 GÜN PASİF KALACAK’Whatsappp yeni açıklamaları ile 15 Mayıs’a kadar yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıların hesabının 120 gün boyunca pasif olarak kalacağını bildirdi. Pasif hesaplarla ilgili süreci değerlendiren Eraslan, “Pasif hesap, kullanıcıların mesaj ve arama bildirimlerini görebilmesi fakat mesajları ve aramaları yanıtlayabilmek için uygulamayı kullanamayacak olması anlamına gelmektedir. 120 günün sonunda ise gizlilik sözleşmesini onaylamayan hesapların tamamen silineceği açıklanmıştır. Görüldüğü üzere Whatsapp yaptığı hiçbir açıklamada geri adım atmazken kullanıcıları da uygulamayı kullanmaya devam etmek için ikna etme çalışmalarını sürdürmektedir” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Veri güvenliği artık çağımızın en önemli konularından biridir. Kullanıcıların dijital dünya hakkında daha da bilinçlenmesinin bir sonucu olarak artık hiç kimse kişisel verilerini üçüncü kişilerle paylaşmak istemiyor ve bu sebeple gerekli önlemlerini alıyor. Bu sebeple süreç içerisinde birçok kullanıcı kaybeden Whatsapp’ın, yaptığı yeni açıklamalar sonucunda kullanıcı kaybının daha da artması muhtemeldir. Açıklamalar sonucunda yerli ve milli uygulamalara ya da diğer mesajlaşma uygulamalarına yönelim artacaktır.”
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.