Bekir Akış'dan habarlar var

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader dün aglıma geldi. Bazarcıların esgi ireyisi, Hacımemedlili Bekir Akış, zerzevad sizin annaacanız manav düggeni açdıdı. İşi gücü nahıl deyi marag ederdim. Öndüün hem motura bi benzin alan, hem Akış'ın bi çayını içeen dedim. İddiba Haced'de Ali Müdüreel'in Ali Parlayügsel'in benzinliinden motura benzin sıgdırttım. Ondan sonacıma da Hacat'da ıramedli Hamit Gabdan'ın Hacı'nın evinın üs yakasındakı Yayla Pansiyonu'nun az beri yakasında manav düggenini buldum. Akış, düggeni hanımılan barabar çalışdırır. Gendi gibi hanimi de çog çalışgan. İkisi garınca gibi çalışırlar. Yaz geldiinde Cindi Yaylası'nda bol zerzevat ekeller. Endeenleri düggende, ııcını da bazarda satallar. Düggende sade gayfelerini içdig. Allah uçun düggeni geniş. Zerzevadları ımırgı gibi. Yog yog. Gündoomuş'dan bal, Malan'dan keletir, Mamıdseydi'den zeytinyaa, begmez, Gıvrasıl'dan guru üzüm, Böcülü'den açıg tarla muzu, Urumdaş'dan yemiş besdeli, Dim Goyaa'ndan gezen tovug yumurtası getirmiş. Alayı da salgına, dişe, guşa feydalı. Endee salgın hasdalıın ilaçlarının alayı endeerde doğal olarag var. Turşuların envayi çeşidi. Koz, payam içi, gabıglı fasille, badılcan gurusu, bal, deri peyniri. Düggende olanları engirde yazmaya gagsam kayıt yetmez. Haggatan zebzesi meyvası, açıg muzu, alayı bi ilaç. Gedip görmeniz menfatınız icabı. Akış'a, hanimine Allah goleylig versin. Aman endee salgında boğazımıza eyi bakalım. Yemeden içmeden gısmayalım da engi goronayı defedelim. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.