Begsemedin eyisi

Semerkant

Global Mod
Global Mod
"Amat Emmi öndüün begsemedden, begsemetci Hacaadıroğlu Hasan Aa'dan bahseetmişsin, ııcık da ben aannadıvereen" dedi Kevki Hasan. Benim has adamım, ata dosdum Hambal Kerim dayımın Nuri'nin oğlu Hasan, naamı değer Kevki Dayı. "Amat Emmi Begsemetci Hasan Hacaadıroğlu 5 köşe şapga geyer, gışın beyaz gömleen üsdüne peşli geyer. Altta arapgızı gara şalvar, yüksek topuklu babıç, bıyıkları burar, şapgayı hafif sağa dooru yatırır. Yazın da gömleen düğmesini imanına gadar açar, omuzuna beyaz bi mandil atar, ööle çıkarıdı piyasaya. Tam bi külhanbeyiidi. Davudi bi sesi varıdı. Avır avır gonuşurudu. Biz evel zeerecilik yaparıdık. Unu bizden alırdı. Emmim Hüsnü Gılıç Anadol gamyonetile furuna eletiveridi. Emmelekin bazılarıda ırahmatlı Gıroğlan'ın Amat emmimin daş arabasııla gendi de biner yanına, furuna ööle eletiridik. Çog gözel begsemed yaparıdı. Irahmetli anam bile Hasan Aa'nın begsemedini çog hazederidi. Begsemedi hafifce ısladır, üsdüne salamura köy peyniri rendeler, üsdüne de sade yağı gezeledirdi. Bi yemesi olurudu. Anam öldükten sonra yapmaaverdik. Üsdüne şekerile saade yağı döküldüğünde de çog eyi olur. Hindik ona benzer begsemed Mamıseedi'de çıkıyoru. Onun da eyi olması nohut mayasııla yayla suyunda, yayla havasında ve gara furunda meşe odunuulan yapılmasındandır. Nur içinde yatsınlar. Hepisi masal oldu."Sağol Hasan'ım. O günler bi başgaadı. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.