Bilader begsemed de geddigsire unuduluyoru. Esgiden anam ıramedli ne zaman bana bi egsig ısmarlasa, begsemed de derdi. Hazederdi. Allah gani gani ıramed eylesin. Hindi heç begsemed arayanı soranı görmeeverdim. Mamıdseydi'nin begsemedi gözel olur. Teggeöö'nün suyula eyi olurumuş engi begsemed. Başga sudan eyi olmazımış. Bi de Dere'nin begsemedi gözel olur. Hindi begsemed deyinsire, Alanya'nın esgi begsemedcilerinden ıramedli Hasan Ağa aglıma geldi. Hasan Ağa'nın furunu Şerfaliler'in evinin bööründeedi. Hasan Ağa'nın kafasında bi külah olurdu. O vakıdlarda Hasan Ağa begsemedi çıkardıgdan soona çovallara doldurur, at arabasıla baggallara daadırdı. Engi işi de oolu Musdafa'ya yabdırırdı. Musdafa'nın laabı da 'İmam'ıdı. Musdafa gış gününde bildiin üsdü çıplag, ayaanda şortula dolaşırdı. Güçlü, guvadlııdı. Musdafa'nın bi de üç tekerli pisigledi varıdı. Çoo vakıd da begsemedi enginile daadırdı. Hasan Ağa'nın begsemedi de yeneg olurdu. Alanyalı begsemedi çaya batırdıında hazeder. Bi de beere gederkene guru gedmeyelim deyi çoo vakıd, hediye olaragdan begsemed götürülüdü. Köylü, kömedli begsemedi hazederdi. Hacımemedli Yörükleri yaylaya göçerkene çoval çoval begsemed götürürleridi. Hindi alengir alengir pasdalar, kegler, böregler çıgdı, begsemed unudulasoldu. Size bi hatırladaam dedim. Bilader benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.