Bayramı boynu büküg geçirdig

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bilader ömrü olana gün darı denesi gadar çog. İşda bi bayram taa geldi, geçdi geddi. Iramedli ninem, her gün bir iki sefer bana "Oolum, noldum deme, nolucam de" derdi. "Ay nine, her gün engi lafı dersin, ben duymagdan bıgdım, sen demegden bıgmadın" derdim emme bi gün soona gene derdi. Ninem haglıımış bilader. İki sene eveline gedelim. Engi melaned vürüs o vakıdlar yoodu. Ne zaman bi bayram gelse herkez "Nerde esgi bayramlar, o esgi bayramları arayooz" dellerdi. Gel gelelim hindi biz iki sene evelki bayramları arar oldug. Beterin beteri var deyi boşuna dememişler. Allah, bize bu vürüslü günlerdeki bayramları aradmasın. Bilader işda gördüg, engi vürüsüle bize ne bayram var, ne seyran. Yüzümüz gülmeeyoru bi tüllü. Paralar suyunu çegdi. Onun uçun aglımızı başımıza devşirelim. Engi vürüsü defedmeg elimizde. Elimizi sabınıla ovalaya ovalaya yıkamadan yüzümüze, gözümüze dokanmayalım. Milledden ırag duralım. Dışarda masgeyi heç çıkarmayalım. Deelise beterin beteri var, habarınız olsun. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.